Місцева влада нестиме гроші лише в два банки

11
0

Кабінет міністрів України затвердив порядок розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитних рахунках у банках, передбачивши, що такі вкладення можливі лише в банки зі статутним капіталом понад 10 млрд грн

За даними Нацбанку, на 1 жовтня 2010 року в Україні було лише дві кредитно-фінансові установи зі статутним капіталом понад 10 млрд грн - Укрексімбанк і Ощадбанк (16,394 млрд грн и 13,892 млрд грн відповідно). Найбільший розмір статутного капіталу серед комерційних банків мав найбільший за розміром активів ПриватБанк (Дніпропетровськ) – 8,86 млрд грн.

Відповідне рішення закріплене постановою уряду № 6 від 12 січня, текст якої розміщений на веб-сайті Кабміну.

"Умовами розміщення тимчасово вільних коштів на вкладних (депозитних) рахунках в банках є (...) розміщення на конкурсних засадах тимчасово вільних коштів у банках, статутний капітал яких перевищує 10 млрд грн і до яких не застосовувалися протягом останнього року заходи впливу відповідно до вимог нормативно-правових актів Нацбанку", - говориться в документі.

При цьому, згідно з постановою, переможцем конкурсу визнається банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку на відповідний термін.

Як повідомлялося, аналогічні порядки, що діяли в 2009-2010 роках, передбачали можливість розміщення місцевими бюджетами депозитів в державних банках та у фінустановах, у капіталізації яких взяла участь держава: у Державному експортно-імпортному банку (Укрексімбанку), Державному ощадному банку України (Ощадбанку) , а також в Укргазбанку, Родовід Банку і банку Київ.

Згідно з постановою № 6, тимчасово вільні кошти можуть розміщуватися на депозитних рахунках у банках лише в межах поточного бюджетного періоду і повинні бути повернуті не пізніше, ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду.

Крім того, документом передбачено, що на дату розміщення тимчасово вільних коштів місцевий бюджет не повинен мати непогашених середньострокових позик, отриманих за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також