Місцеве самоврядування потребує кардинального реформування

6
0

Такої думки дійшли учасники «круглого столу»: «Розвиток місцевих громад - основа демократичної держави»

Круглий стіл: «Розвиток місцевих громад - основа демократичної держави»  відбувся в обласній раді 18 жовтня ц.р. з ініціативи її керівництва, у рамках оголошеного Президентом України В.Ющенка«Європейського тижня місцевої демократії».
    До участі в засіданні «круглого столу» були запрошені керівники органів місцевого самоврядування Закарпаття різних рівнів, представники державної виконавчої влади області, колишні очільники обласної влади, науковці та експерти Канадського агентства з міжнародного розвитку «Економічний розвиток громади».
    Відкриваючи засідання голова обласної ради Михайло Кічковський запросив присутніх до відвертої і конструктивної дискусії навколо назрілих проблем в системі місцевого самоврядування, життєдіяльності територіальних громад.
    У жвавому, неформальному обговоренні взяли участь виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України та громад Олег Лукша, секретар Мукачівської міської ради Золтан Лендєл, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, депутат обласної ради Михайло Попович, голова Ужгородської районної ради Михайло Фединець, кандидат юридичних наук, доцент УжНУ Ярослав Лазур, заступник начальника головного управління державної служби України в Закарпатській області Марія Бродзянська, колишній голова облвиконкому Михайло Мальованик, керуючий справами виконавчого апарату облради Віктор Бульчак, консультант проекту за підтримки Канадського Агентства з міжнародного розвитку «Економічний розвиток громади» Білл Уільям Парді.
    Підбиваючи підсумки «круглого столу» голова обласної ради Михайло Кічковський, зокрема, зазначив, що вироблені в ході дискусії Рекомендації щодо проблем функціонування та розвитку територіальних громад Закарпаття, а також удосконалення діяльності інституцій місцевої демократії та елементів громадського суспільства після внесення змін та пропозицій учасників будуть оприлюднені в пресі для ознайомлення широкого загалу і владних структур області.
    Детальніше про роботу «круглого столу» - у наступних повідомленнях на сайті обласної ради та газети «Новини Закарпаття».

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також