Міжгірщина співпрацює з ПРООН

14
0

Уже другий рік на Міжгірщині плідно функціонує Проект ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», який фінансується за програмою Європейського Союзу ” Tacis”.

Декілька сіл Міжгірщини уже реалізували проекти з освітлення своїх населених пунктів за сприяння вище наведеного Проекту. Так, згідно зазначеного Проекту СВА (кошти по програмі Європейського Союзу) фінансує 65 відсотків вартості робіт, місцеві органи влади (сільська, селищна рада) фінансує 30 відсотків вартості робіт, та обов'язковою платою є залучення громади (мешканців населеного пункту, де реалізовується Проект) в обсязі 5 відсотків вартості виконання робіт.

Звичайно ми не могли оминути такий привабливий шанс, та подали заявку на фінансування поточного ремонту дитячого дошкільного закладу №2 "Сонечко", згідно якого майже усі вікна дитячого дошкільного закладу будуть замінені на нові – енергозберігаючі.

Так громадська організація "Агенство регіонального розвитку та інновації "Центр Міжгір'я" узяла ініціативу, керівництво якої з допомогою координатора проекту Людмили Шурковської в короткі терміни підготували пакет документів, та відправили на розгляд до Києва.

Маємо надію, що у короткий термін керівництво Проекту розгляне подану заяву та розпочне фінансування ремонту. Співфінансування поточного ремонту дитсадка №2 "Сонечко" з боку Міжгірської селищної ради передбачено в бюджеті Міжгірської селищної ради на 2010 рік в сумі 32 тис. грн., відповідно 63 тис. грн. поступить з коштів Проекту ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» та 4,5 тис. грн. громадська організація має зібрати з громади селища, підприємців та інших установ.

На разі керівництво Проекту ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» запевняють, що це тільки перші кроки нашої співпраці і якщо Міжгір'я зарекомендує себе з позитивного боку у цьому напрямку, то нас чекають більш масштабні Проекти, які будуть привносити тільки позитиви у розвиток територіальної громади, а відтак і в добробут населення Міжгірщини.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також