Міжгірщина йде у новий рік з новими намірами

1
1

Вже традиційно на фініші старого року інтерв’ю з людьми, які в році, що минає, добилися певних успіхів. Що ними зроблено і про плани на майбутнє.

 

Микола Дербак,  директор НПП “Синевир”:
 
— Гадаю, що найбільшим досягненням року, що минає, не тільки очолюваного мною колективу, а й загалом Міжгірщини, є відкриття на території парку реабілітаційного центру для бурих ведмедів, площа якого 12 га. Впродовж року чимало зроблено в напрямку рекреації, відбудови та інфраструктури. А це — мотелі, численні екологічні, науково-пізнавальні стежки, туристичні маршрути. Значний обсяг робіт проведено і в рекреаційному містечку “Рабачинка”, мотелі “Остріки”, адмінбудинку при- родоохоронного науково-дослідного відділення. Щодо інфраструктури, то відремонтовано дорогу в ур. Красний та прокладено екологічну стежку до озера Синевир, за співпраці з сільрадами відремонтовано дороги в Син. Поляні, Колочаві, зокрема в ур. Сухар. У Колочаві зроблено два мости, новий автомобільний міст зведено в ур. Потік села Негровець. Нашим досягненням є і розширення НПП “Синевир” за рахунок приєднання території Вільшанського лісництва ДП “Хустське ЛДГ”.
 
Щодо відтворення природних екосистем, то в 2011 році посадку лісових культур проведено на площі 55,2 га. За сприяння Міністерства екології та природних ресурсів, Державної служби заповідної справи в басейні р. Теребля відтворюється лосось дунайський. Є певні напрацювання і в еколого-освітній роботі.
 
Звичайно, приємно, що на фініші року мою роботу оцінило керівництво області і за особистий внесок в охорону, збереження природних ресурсів України нагородило нагрудним знаком “За розвиток регіону”.
 
Щодо планів на майбутнє? Гадаю, пріоритетом для нас буде відновлення музею лісосплаву на Чорній ріці та створення усіх умов для нормального відпочинку туристів. Також плануємо здійснити масштабний проект з будівництва і ремонту доріг по всій території НПП “Синевир”.
 
Василь Коваль,  вчитель фізкультури Келечинської ЗОШ І-ІІ ст., тренер з лижних перегонів:
 
— Оглядаючись на черговий прожитий рік, відзначу його успішним як у спортивному, так і взагалі сімейному житті. Найперше, безперечно, радий за вдалі виступи своїх вихованців. З цього приводу на слова похвали за перемоги заслуговує Олександра Зубанич. І все-таки особливо хочеться відзначити зовсім юного віку спортсменів, в яких великі перспективи на лижні. Це стосується п’ятикласника Василя Мися — дворазового чемпіона
 Закарпаття серед школярів. Або, скажімо, ученицю 6 класу Мирославу Сегляник, котра, вірю, буде мати перемоги в майбутньому і високого, в тому числі міжнародного рангу змаганнях. Тішить одночасно і те, що нарешті збувається довгоочікувана мрія — у Пилипці прокладається лижна траса. За натурою я оптиміст, впевнений, що з часом біля Боржавського нагір’я відбуватимуться і міжнародні змагання.
 
У особистому житті теж цього року були приємні незабутні події. З них виділю те, що старший син Сергій женився, а сім’я молодшого Василя поповнилася новонародженою дочкою Аделінкою. Так, що я вже став дідусем. З нагоди наступаючих свят бажає всім верховинцям насамперед міцного здоров’я, життєвих успіхів і, звичайно, дружити з спортом.
 
Василь Юрик,  в.о. селищного голови:
 
— Рік, що минає, не був ідеальним, якщо врахувати всі задекларовані нами плани. Однак з часу моєї роботи в селищній раді він є найуспішним щодо використання капітальних видатків, які фінансувалися з різних бюджетів. За державні кошти проведено відновлювальні паводкові роботи, зроблено міст у Запереділлі та габіонне берегоукріплення по вул. Кутузова, проведено ряд берегоукріплювальних робіт та робіт з регуляції русла на станції водоочистки та водозабору в ур. Омножанський, виді-
 
лено кошти на водопровід по вул. Ольбрахта. З держбюджету профінансовано початок будівництва каналізаційно-очисних споруд селища.
 
У 2011 році відкрито додаткові групи в дошкільних закладах №3 (Грабовець), де також розпочато і фінансування енергозберігаючих, та №5 (Волівчик), виділено кошти на реконструкцію дитячого дошкільного закладу з ФАПом у Запереділлі, розпочато будівництво нового дошкільного закладу №6 у райцентрі.
 
Значний обсяг робіт зроблено і в дорожньому господарстві. Це — капітальний ремонт дороги на цвинтар, вул. Гренджі-Донського, Головацького, поточний ремонт вул. Возз’єднання, Ромжі, Туряниці, відновлено дерев’яний міст по вул. Л.Українки.
 
Приємний для мене рік ще й тим, що з нагоди 20-річчя Незалежності України нагороджений ювілейною медаллю — від Президента України.
 
Щодо року, в який вступаємо, пріоритетними залишаються розпочаті нами роботи з вищезгаданих об’єктів, продовжимо напрацювання за Програмою “Світле Міжгір’я” та благоустрою райцентру і парку відпочинку. Є певні напрацювання в напрямку інфраструктури, плануємо перенесення ФАПу в Стригальних, розпочнемо будівництво клубу в Запереділлі та за ініціативи райдержадміністрації — реконструкцію будинку культури в райцентрі. Одне слово, будемо працювати задля добробуту громади і процвітання селища та сіл Стригальні і Запереділля.
 
Юрій Ігнатишин,  директор Колочавської ЗОШ І-ІІІ ст.:
 
— Гортаючи сторінки прожитого року, зрозуміло, першим ділом згадуєш приємні корисні справи. А їх цього року, на щастя, було чимало у шкільному житті нашого колективу. Скажімо, обласне управління освіти та науки посприяло у виділенні автобуса, яким забезпечено підвіз дітей. Благоустроєно подвір’я, котре прикрасив встановлений пам’ятник І. Франку. У сусідстві маємо відмінний спортмайданчик з штучним покриттям.
 
Обов’язково відзначу успішні виступи наших юних футболістів, яких тренує вчитель Юрій Ледней. За підтримки нардепа Станіслава Аржевітіна організовано курси підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання викладачами Київського державного педагогічного університету ім. І. Драгоманова із необхідним комп’ютерним забезпеченням.
 
Приємним спомином є і нагорода від Президента України – медаль з нагоди 20-річчя Незалежності України.
 
Користуючись нагодою, хочу привітати як свій учнівський та педагогічний колективи, всіх краян з Новим роком і Різдвом Христовим, побажати веселих і щасливих свят.

Коментарі

НТ
НЕ треба імя

А чому у цю статтю не подати б висловлюваннь від лікаря В.Царя, інших лікарів і Пшеничного і голови РДА В.Щуря.

Читайте також