Міжгірські діти радували подарунками одиноких людей

22
0

Про те, що учні церковної школи, яка діє при Петро-Павлівському православному храмі смт. Міжгір’я взяли шефство над одинокими хворими людьми, які перебувають у будинку престарілих у Колочаві, вже йшлося на наших сторінках.

 

Церква робить це з метою виховання в підростаючого покоління таких чеснот, як милосердя, благочестивість, доброзичливість, співчуття, любов до ближнього і до Бога. А навчити цьому дитину можна лише на конкретних прикладах життя людей, які відчувають залежність від ближніх.
 
Приємно, що до міжгірських школярів долучилися і учні Свято-Георгіївського православного храму с. Запереділля, які разом з своїм духовним наставником о. Васілієм Ігнатом минулої суботи, яка завершувала масляницю і передувала початку Великого посту, з щедрими подарунками відвідали одиноких людей у Колочаві. Як і годиться, в цей день о.Васілій відслужив у храмі заупокійну літургію за померлими родичами. Зібрані кошти, продуктові набори діти доставили людям, які знаходяться під опікою територіального центру, а міжгірські школярі за церковні кошти подарували їм електрочайники, печиво, каву, чай.
 
Я вважаю, що такі благодійні акції навчають добру і милосердю не тільки наших дітей, а й нас, дорослих. Ми, священики, відчуваємо, як реагують на такі поїздки батьки наших вихованців, які щедро жертвують грошима, продуктовими наборами, одягом, а діти щиро проймаються співчуттям милосердя до знедолених. Саме на таких життєвих прикладах школярам легше пізнати слово Боже, зрозуміти, що Господь навчає нас бути добрими і співчутливими, приходити на допомогу тим, хто в біді. Дуже важливо, щоб наші діти усвідомили істину, угодну Богу, що подарунки до свята треба не лише одержувати самим, а й робити їх ближньому, бо це і є подарунок для душі, а значить — для нашого Спасителя.
 
Покидали будинок престарілих наші діти з надією на нову зустріч. За організацію транспорту висловлюємо щиру вдячність від нас, священиків, а також наших дітей, вихованців церковних шкіл Міжгір’я та Запереділля органу місцевого самоврядування в особі в.о. селищного голови Василя Юрика. Завдячуємо також водію автобуса Василю Ковбашину, який з професійною майстерністю подолав засніжений перевал і доставив нас з Божою поміччю до місця призначення і назад. Нехай Бог допомагає їм у добрих, благочестивих ділах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також