Міжгірські школярі провели акцію милосердя

12
0

Життя біжить невблаганно швидко. Ми пам’ятаємо і шануємо традиції. Та приходить час впроваджувати нові, не менш цікаві й важливі справи.

Вперше в Міжгірській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 проведено акцію “Зроби дитину щасливою”, яка мала на меті навчити учнів розуміти і підтримувати тих дітей, яким у житті поталанило менше, і через певні обставини вони змушені жити та навчатися в школах-інтернатах.

Ініціатором загальношкільної акції стала президент шкільного парламенту, десятикласниця Віра Кузик. Директор школи М.В.Коваль, завуч Т.О. Юрик та педагог-організатор Є.Т. Фіцай охоче підтримали й допомогли в організаційних питаннях.

Впродовж трьох тижнів учні 5-11-их класів збирали одяг, взуття, книги, іграшки, якими вони були готові радо поділитися з дітьми, які живуть у школі-інтернаті, який знаходиться в с. Н.Бистрий Хустського району.

Учні школи брали активну участь в акції, вони без зайвих слів приносили свої іграшки, книги, дитячий одяг для того, щоб зробити дітей, яким так не вистачає підтримки й любові, хоч трохи щасливішими. Більше того, акція поширилася й за межі школи.

Міжгірці, почувши про благодійний захід, не залишилися байдужими та приєдналися до нас. Кожен зробив свій внесок у добру справу. Найактивнішими були 5-В, 6-А, 8-А, 8-Б, 10-А класи (кл. кер. О.М. Петрище, В.Ф. Дуда, Л.М. Дубравська, М.М. Добоні, Л.І. Слюсар).

А нещодавно ми відвезли зібрані речі в школу-інтернат. Нас тепло зустріли директор закладу М.І. Голуб, вихователі, діти школи-інтернату. Ми вручили їм заготовлені пакунки, а натомість учні запропонували нам екскурсію територією навчального закладу.

Спочатку ми завітали в комп’ютерний клас. Поруч — бібліотека, повна цікавих та необхідних книг. Керівник закладу розповів, що у школі навчаються 120 дітей (з 1 по 9 класи).

Напроти адміністративного корпусу обладнано сучасний дитячий майданчик з гойдалками, каруселями. Звідти можна спуститися до річки, на березі якої також знаходиться скверик з лавочками. В теплі літні дні діти можуть скупатися у прохолодній воді Ріки.

Також на території є великий спортивний майданчик. Атмосфера там дружня. Наставники дбайливо ставляться до вихованців, вміють допомогти, порадити, підтримати й зрозуміти. Старші учні допомагають меншим. Школа-інтернат — це велика дружна родина.

Сподіваємося, що наша акція подарувала хоч трохи радості вихованцям школи-інтернату. Але головне те, що діти будуть знати, що є люди, небайдужі до їхньої долі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також