Міжгірські школярі взяли участь у веселих стартах, присвячених воїнам афганцям (ФОТОРЕПОРТАЖ)

17
0

В Міжгірській спеціалізованій ЗОШ І-ІІІ ст. дирекцією школи та педагогічним колективом приділяється належна увага патріотичному вихованню учнівської молоді. Тут часто проводяться масові заходи — спортивні змагання, зустрічі з людьми, які свого часу пройшли дорогами війни, спрямовані на виховання в юних серцях патріотизму, любові до Батьківщини, поваги до старшого покоління, загартовують в учнів силу духу, вміння вести себе за будь-яких обставин.

Минулого вівторка з нагоди 21 річниці виведення військ з Афганістану учні нашої школи вшановували воїнів-афганців, які свого часу чесно виконали інтернаціональний обов’язок перед Батьківщиною. За проявлені мужність і героїзм багато наших земляків нагороджені орденами і медалями.

Розпочинаючи урочисте зібрання, директор школи В.Т. Залезинський представив учням гостей — Карла Федака, голову районної організації воїнів-афганців, його побратимів — Івана Суботу, Івана Белю та Івана Івася. Володимир Тимофійович говорив учням про події далекої афганської війни та її наслідки, про те, як чекали дня виведення радянських військ із чужої землі українські родини, чиї сини брали участь у військових діях. Однак не для всіх він настав радісним і щасливим. Тисячі наших співвітчизників, серед яких і немало закарпатців, так і не повернулися до рідних домівок.

З тривогою згадував дні, обпалені війною, присутній у залі Карло Федак, у пам’яті спливли події, які не можна забути. Він згадав земляка Михайла Цендру, котрий геройськи загинув на чужій землі.

Потім в спортивному залі школи відбулися “Веселі старти” на честь воїнів-афганців. Змагалися на спритність команди 4-А кл. (кл.кер. Світлана Іванина) та 4-Б кл. (кл.кер. Ганна Солодовник). Всі учасники проявили неабияке бажання перемогти, були активними і непереможними, через що в загальному рахунку перемогла дружба. Почесну грамоту і подяку районної ради ветеранів-афганців за набрану кількість балів учням 4-Б класу вручив її голова Карло Федак. Він також відзначив активність і силу волі команди 4-А класу.

Весело і водночас напружено пройшов волейбольний турнір між командами старшокласників (капітан команди — вчитель фізкультури Володимир Пуга) та ветеранами-афганцями (капітан команди Карло Федак), у якому також перемогла дружба.

У цей день у школі пройшла й благодійна акція, учасниками якої стали учні та вчителі навчального закладу. Голові районної ради ветеранів-афганців Карлу Федаку було передано квитанцію про переведення коштів на особистий рахунок організації, які будуть спрямовані на зведення пам’ятника воїну-афганцю у Міжгір’ї.

Ми, учні Міжгірської спеціалізованої ЗОШ, закликаємо всіх школярів Міжгірщини взяти участь у благодійній акції переведенням коштів на будівництво пам’ятника, як данини пам’яті і шани тим, хто свого часу брав участь у чужій і жорстокій війні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також