Міжгірський лікар зайняв п'яте місце на обласному "амбулаторному" конкурсі

12
1

Щороку в переддень професійного свята — Дня медичного працівника управлінням охорони здоров’я ОДА проводиться обласний конкурс “Краща амбулаторія загальної практики-сімейної медицини”. Цьогоріч із 13 претендентів на визнання кращої почесне п’яте місце посів лікар сімейної медицини амбулаторії с. Новоселиця Любомир Запотічний, якого на конкурсі представляла начальник відділу охорони здоров’я РДА Оксана Маршалик.

Колектив амбулаторії с. Новоселиця, який очолює лікар Єва Тереш, один із кращих у районі. Тут трудяться добросовісні і віддані медицині люди. За сприяння районної влади зроблено капітальний ремонт установи, в результаті чого приміщення стало привабливим та охайним. Крім того, заклад оснащений медичним обладнанням, комп’ютером, що позитивно оцінив за відвідин нашого краю представник управління охорони здоров’я ОДА В.М.Кузьмик.

Амбулаторія обслуговує три населених пункти — Новоселицю, Лісковець та Рекіти. Медичну допомогу надають два сімейні лікарі, один стоматолог, 6 медичних сестер та дві молодші медичні сестри. До послуг пацієнтів три лікарські та один оглядовий кабінети, лабораторія, фізкабінет, денний стаціонар.

Особливим авторитетом у сільського населення користується лікар Любомир Запотічний, який розпочав трудову діяльність у Новоселицькій дільничній лікарні в 1980 році. З 2006 року має вищу кваліфікаційну категорію з сімейної медицини. Свій фаховий рівень вдосконалював не тільки на Україні, а й за її межами, зокрема в Угорщині. Поважають його й за те, що є активним учасником громадського життя населеного пункту. А ще Любомира Петровича знають на Міжгірщині, як обдаровано творчу людину. Про його захоплення живописом не раз писала і районна газета “Верховина”. Цим хистом зумів лікар покорити і журі обласного конкурсу, виставивши свої роботи на їх розгляд. Пензлем та фарбами лікар-художник відтворив не тільки красоти Новоселиці, яка вже стала рідною, а й принади лікарської амбулаторії.

Конкурс проходив у два етапи. Оцінювалися теоретичні знання та практичні навики фахівця. Як повідомила начальник відділу охорони здоров’я РДА Оксана Маршалик, компетентне журі загалом належно оцінило роботу сільського лікаря. За участь у престижному медичному конкурсі його відзначено відповідними нагородами.

Тож вітаємо вас, шановний лікарю, з професійним святом. Здоров’я вам, добра та щастя, подальшого професійного росту та нових мистецьких шедеврів.

Коментарі

ОП
Олег Полажинец

Ну и что? Я постоянно пишу разные каверзные письма в журнал з рулем. Этим, я преследую 2 цели: В подписи у меня написано, что я из Мукачево - прославление города Неоднократно занимал 1-2-3 места и мне дарили сувениры с символикой за рулем: ручку, вымпел, зажигалку...

Читайте також