Міжгірський районний центр зайнятості презентував результати своєї роботи

8
0

Напередодні нового року у Міжгірському районному центрі зайнятост відбувся круглий стіл, приурочений до загальнодержавного Дня зайнятості та з нагоди 19 річниці створення служби. У заході взяли участь соціальні партнери, тісна співпраця з якими саме і забезпечує виконання покладених обов’язків на службу зайнятості.

Засідання було розпочато з презентації роботи райцентру зайнятості, яку презентував заступник директора, технолог-організатор Г.М. Чернишук. Учасники були ознайомлені з структурою центру зайнятості, а також технологією обслуговування населення, оскільки служба зайнятості є найбільш відвідувана із соціальних служб та її робота спрямована на обслуговування і задоволення потреб населення, яке звертається в пошуках роботи та роботодавців. У 2000 році вперше в Україні запроваджено єдину технологію обслуговування незайнятого населення, а з 2003 року — і єдину інформаційно аналітичну систему. Дані технології дали змогу покращити обслуговування населення та одержання ними повного комплексу послуг, що надає служба зайнятості.

Разом з тим в роботі райцентру зайнятості є ряд проблем. Економічна криза, яка зачепила всі сфери економіки країни, відобразилась і на роботі цього колективу — перш за все зменшилася сфера прикладання праці в районі, що вплинуло на рівень працевлаштування, зменшилися асигнування на проведення активних форм зайнятості і, зокрема, на здійснення одноразової виплати допомоги з безробіття для зайняття підприємницькою діяльністю, створення дотаційних робочих місць для працевлаштування окремих категорій громадян, професійного навчання та ін. Із внесенням зміни до законодавства про зайнятість, що відбулися у січні цього року, встановлені більш жорсткі вимоги при реєстрації у службі зайнятості та набутті статусу безробітного, що в свою чергу вплинуло на фіксований ринок праці. Однак, попри всі труднощі в роботі основні показники Програми зайнятості населення виконуються.


Останніми роками налагоджено добрі стосунки та співпрацю колективу із своїми соціальними партнерами, а насамперед — роботодавцями, соціальними службами та органами місцевого самоврядування.


В обговоренні взяли участь перший заступник голови РДА В.С. Радовецький, начальник УПФ у Міжгірському районі І.В. Кривка, заступник начальника ВВД ФССНВ у Хустському районі Ю.І. Боровий, директор ТзОВ “Гарант” та ін.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також