Міжгірський "Теремок" може похвалитись охайністю та чистотою

13
0

Дитинство — один з найважливіший і яскравих періодів у нашому житті, адже саме в дитячому віці формується вміння мислити, свідомо сприймати навколишній світ і самого себе, спілкуватися з іншими людьми. Чим більше дізнається дитина в перші роки життя, тим допитливішою, розумнішою вона буде.

…Міжгірський дошкільний навчальний заклад “Теремок” (№3), що розташований у мікрорайоні Грабовець, завжди зустріне вас чистотою і охайністю. Завітавши сюди, потрапляєш ніби в казку, де дійові особи — діти. Завідуюча садком Наталія Галай, котра має 35 років педагогічного стажу, і з яких вже 7 працює у цьому дошкільному закладі, спільно з вихователями робить все можливе для того, щоб малята почували себе комфортно.

На даний час у садочку діють три групи, де виховуються 88 малюків. За розмови Наталія Іванівна повідомила, що найближчим часом планується відкриття ще однієї групи, адже бажаючих віддати свою дитину під опіку працівників садка є набагато більше, ніж зараз може вмістити дошкільний заклад. Опікуються садочком керівництво селищної ради та райдержадміністрації. Для четвертої групи тут вже придбані м’який і твердий інвентар, новий холодильник тощо.
 
У ясельній групі, в якій нараховується 24 малюки, вихователі Оксана Петруляк та Марта Миголинець намагаються створити для своїх підопічних справжній домашній затишок. Вийшовши з-під маминого крила, малюки потрапляють у ще незвіданий для них світ, цікавий і неповторний, де їх наставники стають для них рідними людьми, другими батьками. Навчаючи їх слухняності, поведінки в колективі, прищеплюючи любов до природи, рідного краю, Оксана Іванівна та Марта Олексіївна немов самі повертаються в безтурботне дитинство.
 
Старанно працюють з дітьми, віддаючи їм всю свою любов, і вихователі старших груп — Настя Гурзан, Антоніна Суба-чева, Віталія Ледней та Оксана Бедек. Так як на сьогоднішній день дошкільна освіта є обов’язковою, то основна увага приділяється вивченню букв, складів, рідної мови, математики, виконуються вправи на розвиток уваги, мислення. Вони вчать дітей рахувати, розповідати, декламувати вірші, малювати, ліпити, підготовляють малят до активного життя і подальшого навчання. А про їх здоров’я, правильне та калорійне харчування дбає медсестра Тетяна Юрик.
 
До кожного свята працівники дитсадка разом із своїми вихованцями та музкерівником Мар’яною Мандзюк готують цікаві концертні програми, на які запрошують батьків, гостей, керівників влади. Наприклад, вже традиційно у день святого Василя Великого привітати вихованців “Теремка” приходять голова РДА Василь Щур та в.о. Міжгірського селищного голови Василь Юрик. І не з порожніми руками, а солодкими подарунками, за які завжди нагороджені літературно-музичною композицією.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також