Міжнародний фестиваль етнічних театрів

8
0

відбувся нещодавно в Мукачеві (оновлено)

Як уже повідомляло "Закарпаття online", 20 травня в закарпатському місті Мукачеві відбувся VIII міжнародний фестиваль етнічних театрів України, країн СНД та Єврорегіону "Етно-діа-Сфера".
Цього року в гості до міста над Латорицею приїхали показати своє мистецтво 14 театральних колективів.
Серед них виступили й уже відомі творчі трупи, такі як Закарпатський державний український музично-драматичний театр та Ужгородський театр ляльок „Бавка”. Закарпатський угорський національний драматичний театр ім.. Д. Ійєша, Львівський духовний театр „Воскресіння”, київський молодіжний єврейський театр „Сім стільців”, Білоруський державний театр драми і музики, Кримсько-тартарський академічний музично-драматичний театр, і новачки на закарпатському фестивалі – артисти з різних міст і країн.
Для шанувальників гострих почуттів Вологодський театр показав детективно-еротичну комедію та веселе сновидіння, молоді театрали з Хмельницька продемонстрували ліричну драму, а з першої столиці України – Харкова – завітали „Очі чорні” у вигляді справжнього циганського музично-танцювального ревю.
Прикрасою цьогорічного фестивалю, який проходив за сприяння міського голови Мукачева Василя Петьовки, стали вистави Київського національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки „Бал Господній” та „Мрії Федри” у виконанні артистів Віденського драматичного театру.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також