МНС готує до евакуації 10 000 українців

7
0

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій готується до прориву дамби на Дунаї і докладе всіх зусиль, щоб люди не постраждали, повідомив глава відомства Нестор Шуфрич.

Він зазначив, що особливу стурбованість викликає те, що дамбу почали залишати гризуни, а прилеглу територію - тварини, що мешкають там постійно - кабани і дикі кози. "Це означає тільки одне, - що вода прибуває, і тому біжать тварини", - сказав Шуфрич.

Тим не менше, глава МНС постукав по столу в надії, що нас не спіткає доля сусідів. "Дамба повинна була пропустити воду, але вона стоїть", - сказав він. Він вважає, що в Одеську область пора викликати представників книги рекордів Гіннеса, які б зафіксували рівень води в річці Дунай.

Крім того, міністр зазначив, що у випадку прориву дамби, буде відселено 10 тисяч людей з 18 населених пунктів. У даний момент наслідки НП готові ліквідувати 750 осіб та спецтехніка. Глава МНС також подякувала співробітникам Держприкордонслужби, які додатково виділили 150 осіб і 18 плавзасобів.

"Ми готові до будь-якого розвитку подій. Зверніть увагу на те, що діється в Росії. Спека підбирається і до нас, але раз ми не потонули, значить, ми не згоримо", - додав він.

За його словами, співробітники МНС спрогнозували підняття річки Дунай в Одеській області ще на 5 см. в найближчу добу. За його словами, підняття річки очікується в районі міста Рені, де рівень води на даний час перебуває на 65 см. вище критичного.

Водночас, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації Олександр Міхеєв зазначив, що фахівці очікують спаду рівня води в Дунаї в найближчі 4-5 днів. "Ми сподіваємося, що в найближчі дні Дунай заспокоїться і вода піде на спад", - зазначив чиновник.

Водночас, води річки Дунай повністю залили територію Ренійського торгового порту. Станом на ранок всі пристані порту Рені підтоплені. Вода залила внутрішню територію порту і промислову зону до залізничного переїзду. Рятувальники МНС відкачували воду з мотопомпа дренажних систем ВАТ Ексімнафтопродукт і портового зернового перевантажувального комплексу.

При цьому, за даними облдержадміністрації, за минулу добу рівень річки в районі міста Рені не змінився, в Ізмаїлі вода спала на 2 см, в Кілії і Вилковому - на 1 см.

Учора, 5 липня, повідомлялося про те, що води річки Дунай затопили автодорогу Ізмаїл - Рені в Одеській області, а рівень води в Дністрі досяг критичної позначки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також