МНС готується оголосити підвищення пожежної небезпеки до 5 класу

9
0

Проведений Міністерством надзвичайних ситуацій України аналіз показав, що ситуація з лісовими пожежами на території держави складна і викликає стурбованість, а в окремих областях потребує невідкладного вжиття додаткових заходів.

Як приклад, станом на 10 червня 2011 року в лісових масивах України виникло 1155 пожеж, що майже на третину більше ніж за аналогічний період 2010 року. Найбільше випадків пожеж і загорань зафіксовано в Київській (296), Луганській (162), Черкаській (145) та Харківській (85) областях.

Міністерством для забезпечення ефективної протидії лісовим пожежам запроваджено цілодобовий моніторинг пожежної обстановки та забезпечено негайне реагування на всі загорання в природних екосистемах. З цією метою сконцентровано за територіальним принципом і утримуються в готовності чергові сили та засоби МНС загальною чисельністю понад 7,5 тисяч осіб та 1,5 тисячі одиниць пожежної та інженерної техніки, а на випадок загострення пожежної ситуації передбачено збільшення угруповання сил МНС у 2 рази.

Для гасіння пожеж з повітря та здійснення спостереження планується застосування 24 авіаційних засобів від МНС, Міноборони та Держлісагенства. Крім того, Міністерством впроваджено практику залучення пожежно-рятувальних підрозділів до гасіння лісових пожеж на початковій стадії, при цьому роботи здійснюються безперервно в цілодобовому режимі з комплексним залученням наземних та авіаційних сил і засобів.

За прогнозними даними, з другої половини червня у Центральному, Східному та Південному регіонах України очікується спекотна погода та підвищення пожежної небезпеки до 5 класу, що в свою чергу сприятиме погіршенню пожежної обстановки у природних екосистемах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також