МНС: Токсичні відходи з Угорщини можуть потрапити в Україну через 12 діб

27
0

У МНС України стверджують, що в територіальні води країни токсичні відходи з угорського алюмінієвого заводу не потрапили. Однак якщо сусідні країни вище за течією Дунаю не зроблять належних заходів, орієнтовно через 12 діб забруднення може досягти межі міста Рені Одеської області.

"Станом на 7 жовтня токсичні речовини, зокрема, червоний шлам, в територіальних водах України відсутні", - заявив заступник директора Департаменту цивільного захисту МНС Ігор Куслій.

За його словами, з 6 жовтня у Закарпатській та Одеській областях здійснюється щоденний моніторинг стану поверхневих вод транскордонних витоків та річки Дунай.

У МНС прогнозують, що забруднення на річці Дунай може досягти міста Рені Одеської області орієнтовно через 12 діб, якщо сусідні країни вище по Дунаю не зроблять належних заходів щодо попередження поширення червоного шламу у воді.

Як повідомлялося, аварія на підприємстві, яке розташоване в 160 кілометрах від Будапешта, сталася 5 жовтня.

Найбільше постраждали сім населених пунктів, деякі з них виявилися затопленими токсичною рідиною, рівень якої сягає двох метрів. Близько 120 осіб доставлено в лікарні з опіками і травмами.

Угорщина звернулася до Європейського союзу за допомогою в подоланні наслідків екологічної катастрофи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також