МНС: Власник логойдівського ринку грубо порушив правила пожежної безпеки

12
10

Таку думку сьогодні, на прес-конференції в Ужгороді висловив заступник начальника ГУ МНС у Закарпатській області, генерал Володимир Бодак.

 

«Розміщення бутиків на ринку було зроблене таким чином, що пожежна машина проїхати поміж ними до реального місця пожежі не змогла, – заявив фахівець. – Тому, щоб забезпечити гасіння, вода подавалась пожежними рукавами близько на 70-80 метрів. Раз така ситуація мала місце, значить на ринку були порушенні правила протипожежної безпеки».
 
За нормативами, наголосив МНСник, проїзд для пожежної машини має бути не вужчий за 4,5 метри. Це записано у всіх нормативних документах.  «Виходить, що керівництво ринку, в порушення діючих норм, без погодження з відповідними службами, провело незаконне будівництво. А відповідальність несе порушник діючого законодавства. В тому я переконаний і категоричний», – зазначив Бодак.
 
Посадовець МНС пояснив, як, зазвичай, у нас в країні виникають подібні ситуації. На момент вводу об’єкту в експлуатацію всі будівлі стоять у відповідності до проекту і до діючих нормативів. Через рік, «на хлопський розум», проводиться подальша забудова, в той час, як інспектор і зайти туди права не має, адже постановами Кабінету Міністрів 2008 та 2009 років заборонено перевіряти ті суб’єкти підприємницької діяльності, що не віднесені до 1 чи 2 категорії. Торговий бутик відноситься до 3 категорії. Ніякий інспектор державного нагляду не має права навідуватись туди з перевіркою.
 
Відтак, підкреслив Бодак, з вогнем вдалося впоратись лише о 19.55 (через 4,5 години після зайняття ринку). Сьогодні МНСник висловив думку, що якщо б не порушення норм, в тому числі і тих, про які вже писав Мукачево.net, то з вогнем вдалося б впоратись на 1,5 години скоріше. Тоді б і вражена площа була б іншою, і збитки меншими.

Коментарі

И
Игорь

Сколько негодования в словах генерала! А где был он и его подчинённые, когда рынок строился? По всему видно, что генерал старается прикрыть свой зад... Взятки брали от хозяев рынка? БРАЛИ!!! Тогда всё было хорошо. И не надо говорить, что этого никто не видел! Видели! Спросите у любого хозяина магазина, кто у него кормится? Ответ один: налоговая, СЭС, пожарные и т.д. Чтобы пожарный инспектор не получил свою праздничную "пайку"... Нонсенс! Брали и закрывали глаза на все те безобразия, которые вели и, наконец-то привели, к пожару и громадным убыткам торговцев.

W
wwwww

Расстояние между магазинами не должно быть такое что б проехала машина,а просто между рядами должен быть шланг длиной, как ряд и конечно же вода, есть утвержденные нормы. А во вторых, как приняли и подписали проект, потом здание в эксплуатацию, если, как утверждают чиновники есть такие нормы и где они их нашли.А в-третьих, тогда как построены все наши рынки, если не одна из вышеперечисленных "специалистами" норм не выдержана. Начинать надо с наших верхов, вот только жаль, что страдает безвинный народ.

ЗД
Злата Дрибас

Не ту страну назвали Гандурасом! «Розміщення бутиків на ринку було зроблене таким чином, що пожежна машина проїхати поміж ними до реального місця пожежі не змогла, – заявив фахівець. Сразу напрашивается встречный вопрос ФАХИВЦУ: КАК ВВЕЛИ В ЭКСПЛУАТАЦИЮ ЭТОТ РЫНОК??? Кто дал разрешение?Поднять документы,найти этого фАХИВЦА и посадить за ХАБАРИ,ВЕДЬ это очевидно!!! Рыба гниёт с головы...А не расглогольствовать опосля,что не придерживались правил и т.д. У моей мамы был магазинчик там,съехали за месяц до пожара!!!Повезло! Жалко людей,которые потерпели такие убытки и остались без работы,пусть и на какое-то время.....

Q
QQ

було багато фоторгафів на пожежі а пожарники позували. вони фотомоделі наші за бюджетні кошти...

A
A

Відтак, підкреслив Бодак з вогнем вдалося впоратись лише о 19.55 Сьогодні МНСник висловив думку, що якщо б не порушення норм, в тому числі і тих, про які вже писав Мукачево.net, то з вогнем вдалося б впоратись на 1,5 години скоріше. Тоді б і вражена площа була б іншою, і збитки меншими. Да на 1,5 години скоріше , коли базарчик згорів за 30 хвилин,,, для чого ви там зібралися, думайте шо говорите,,, ,,,,

І
Ігор

А на інших ринках машина зможе проїхати ? Наприклад в Ужгороді на Краснодонців

П
Пітьо

А навіщо ЗАХОДИТИ з перевіркою в торговий бутік ? Хабарчика хочете ? А ВІДСТАНЬ між бутіками, що завадила проїзду пожежної машини, можна зміряти не заходячи в бутік. А це ваша робота, панове пожежні інспектори. Ви це НЕ зробили, бо гроші у проході не лежать.

ВГ
Василь ГАЛАС

Якби Бодак був капітаном, все було б інакше. Коли ЗВЁЗДЫ куплені - відповідна і непрофесійність...

D
dundi

А журналісти задавали питання, чи лише Володимир Бодак говорив и всі чули версію яка влаштовує МЧС? В коментах в темі «У Мукачеві страшна пожежа» дуже багато запитань до МЧС, хоть щось озвучили, чи сиділи всі і глотали сказочки?

Й
ййй

цікаво, а чому він не пояснив, як в місті, звідки родом Царь Міністр Балога, пожежні машини їздять без води?????

Читайте також