Молодь Виноградівщини дізнавались про майбутню професію

10
0

Проведення профорієнтаційних уроків для молоді з кожним роком набувають все більшої популярності серед жителів Виноградівщини.

Вони дають можливість випускникам безпосередньо поспілкуватися з представниками робітничих професій, отримати інформацію щодо особливостей працевлаштування молоді на регіональному ринку праці, попиту на робочу силу та її пропозиції. Нещодавно, фахівцями Виноградівського районного центру зайнятості проведено профорієнтаційний урок з учнями групи Ел-31 Вищого професійного училища № 34 м. Виноградів на тему: “Обирав професію – не помилився!”.

У заході взяли участь головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Наталія Гук, майстри виробничого навчання за спеціальністю електромонтер з ремонту електроустаткування та класний керівник групи Наталія Луковина. Майбутніх випускників проінформували про стан ринку праці та працевлаштування молоді в районі.

На зустрічі з’ясовувалися життєві плани молодих людей стосовно майбутньої зайнятості, уподобання, інтереси та ставлення до праці загалом. Спеціаліст служби зайнятості зазначила, що звернення молодої людини до служби зайнятості є правильним рішенням, адже тут нададуть психологічну підтримку, інформацію про підприємства та роботодавців району, які зацікавлені у кваліфікованих робітниках.

Набути початковий професійний досвід та професійну адаптацію служба зайнятості допомагає шляхом організації стажування на робочому місці. Учнів цікавила інформація про започаткування власної справи як найбільш привабливої для молоді форми зайнятості. Спеціаліст звернула увагу на затребуваність сьогодні саме робітничих професій, і майбутнім випускникам побажала працевлаштування за обраною професією.

Майстер виробничого навчання розповів про актуальність професії електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, яка користується попитом на ринку праці. Він звернув увагу на переваги робітничих професій, що надають стабільну заробітну плату та високі шанси на працевлаштування.

Учням училища побажали наснаги та працевлаштування за обраною професією.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також