Москаль — мітингувальникам, які перекрили трасу Хуст-Долина: їдьте в Київ!

14
4

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль прокоментував сьогоднішній мітинг та перекриття дороги Хуст - Долина. Тут люди вимагають відремонтувати цей шлях, адже по ньому перестав їздити навіть громадський транспорт.

Геннадій Москаль пояснив, що ця дорога є шляхом державного значення, вона знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг (САД), яка підпорядкована Міністерству інфраструктури, що входить до складу Кабміну України.

Але, з усіх доріг, які підпорядковані САД, гроші були виділені лише на ремонт траси "Київ-Чоп", інші дороги залишились без уваги.

— Щоб хоч якось врятувати ситуацію, ми прийняли рішення спрямовувати на ремонт доріг державного значення кошти від «дорожнього експерименту» (50 відсотків від перевиконання плану Закарпатською митницею). Але уряд і тут вставив нам палиці в колеса. За перший квартал цього року Закарпатська митниця перевиконала план на 200 мільйонів гривень, із яких 100 мільйонів мали піти на ремонт доріг державного значення. Однак Міністерство фінансів залишило області всього 53 мільйони, які направили на ремонт дороги державного значення «Мукачево – Рогатин» (роботи тут уже почалися),, - зазначив Геннадій Москаль.

Так, 128,8 кілометрів дороги Долина-Хуст не знали ремонту 40 років. А цього року на її ремонт САД навіть не оголосив тендер.

Через погані дороги тут навіть скасували автобусні рейси.

— Оскільки ні обласна, ні Міжгірська районна державна адміністрація не мають до дороги ніякого відношення, звертаюся до прем’єр-міністра України з проханням доручити керівництву САД та Мінінфраструктури виїхати до мітингувальників і пояснити, коли почнеться ремонт. В іншому разі я особисто оплачу автобуси для людей, щоб вони виїхали в Київ і пікетували Службу автомобільних доріг України, - йдеться у повідомленні на сайті Москаля.

Нагадаємо, під Міжгір'ям селяни перекрили дорогу Хуст - Долина з вимогою її відремонтувати. Протест стартував сьогодні зранку в селі Сойми: о 8:00 кілька автомобілів заблокували проїзд. Наразі утворився невеликий затор по обидва боки.

Коментарі

ДМ
Дідо Митрьо

Мочкаль забув дорогу в Київ нехочеш мозгами працювати тоді бери лопату і сам іди платати путі доста било по гулянках ходити про Клочаву забудь пока путі непоплаташ.

MB
mozsi bacsi

mukachevo,net! vidkoli vid husta do dolini 128 km. vi pri rozumi?:

В
Верховинець

Москалю сам йди в Київ та роби дороги, ти якого хира сидиш тут, толку з тя як з козла молока

1
1234

Таке відчуття, що наш губернатор з марса а не призначений українською владою без погодження КМУ та підпису президента... А недоотримані кошти від митниці це пряме порушення законодавства Про державний бюджет... яке може відсужувати ОДА а не воювати своїми шавками Ступачками та іншими з міцевою владою яка працює на відміну від ОДА...

Читайте також