Москаль «наїхав» на Йовдія за дороги, на що той відповів, що губернатор-пенсіонер недобачає і плутає цифри

16
15

Перепалка виникла за наслідками перекриття дороги у с.Вільхівці. У ОДА назвали це спланованою акцією, хоча місцеві селяни перекрили дорогу, бо сільський голова хотів частину коштів, виділених на дороги, витратити на… фонтан.

– По-перше, хочу пояснити, що спроби вирішити питання з позиції сили, блокування чи чогось подібного зі мною не пройдуть, – заявляє Г.Москаль. – Вони можуть дати тільки зворотний ефект. По-друге (і це головне!), цю акцію неможливо пояснити з позицій здорового глузду. Йовдій 9 місяців був т.в.о. голови Тячівської РДА. Тячівський район – найбільший і найбагатший в Україні по видатках на душу населення, на 1 серпня перевиконання районного бюджету тут складає майже 3 мільйони гривень (перевиконання місцевих бюджетів іде по всій області), в селах, через які проходить автодорога, бюджети також перевиконуються. Зараз на єдиному казначейському рахунку Тячівського району знаходиться 105 мільйонів, а в загальному й спеціальному фонді – 59 мільйонів гривень. Тобто гроші на автодороги є, і все, що треба було зробити Йовдію за 9 місяців, - це організувати ремонт (чим зараз і займається нова влада). Однак він пальцем об палець не вдарив, а тепер організовує піар-акції. Ситуація з автодорогою «Бедевля – Нересниця» – це оцінка бездіяльності й безгосподарності Йовдія на посаді керівника Тячівщини.

У відповідь на ці звинувачення екс-очільник Тячівщини Василь Йовдій заявив:

– Я прочитав заяву губернатора Закарпаття, де він каже, що за 9 місяців у Тячівському районі не робиться нічого з ремонту доріг. Що можу сказати? Коли посадовець на такій посаді, як губернатор, нахабно бреше, то можливо, дає про себе знати пенсійний вік Геннадія Геннадійовича – все-таки 65 років людині, можливо, і не розуміє, про що мова. Звичайно, він може просто не бачити зроблених доріг, тож запрошую шановного пенсіонера Геннадія Москаля на Тячівщину, щоб він побачив, що робиться в районі. Якщо б він за свої першу і другу каденції хоча б десяту частину з того зробив на Закарпатті у плані ремонту доріг, скільки я зробив за дев’ять місяців на Тячівщині!
Наразі ремонт місцевих доріг загального користування реально робиться тільки у Тячівському районі. Ця програма розпочата минулого року. У кожній селищній та сільській раді розроблені проекти, експертизи. Є чітко визначений механізм фінансування з сільських та районного бюджетів. І ми вже ремонт доріг від Тересви до Усть-Чорної практично зробили – роботи завершено у Тересві, Кривому, Тернові, Дубовому, Калинах, Ганичах, розпочато в Усть-Чорній і, думаю, зробимо у Красній.

Є третій етап ремонту місцевих доріг – Новоселиця, Нересниця, Вільхівці, Вільхівці-Лази, Добрянське, Біловарці, Бедевля.

А щодо тих 105 мільйонів в бюджеті Тячівського району, про які говорить Геннадій Москаль у своїй заяві, – так це в тому числі зарплата освітян, лікарів, працівників культури, сільські, селищні бюджети і дотація. Доводжу до відома шановного пенсіонера Москаля, що на ремонт доріг загального користування місцевого значення можна використовувати тільки гроші від перевиконання бюджету і з бюджету розвитку. Мав би вже вивчити, що таке загальний фонд, що таке казначейський рахунок, а що таке фінансування ремонту доріг, а не «піаритись». Посада губернатора – не для того, щоб «попаритись», а щоб зробити щось добре для Закарпаття.

Повну відповідь екс-очільника Тячівщини Василя Йовдія можна знайти за посиланням Йовдій – Москалю про ремонти доріг на Тячівщині: можливо, пенсіонер просто недобачає?

Також про хід ремонтних робіт на автошляхах Тячівщини ви можете дізнатися у публікації Москаль каже, що Йовдій за 9 місяців при владі пальцем об палець не вдарив, щоб відремонтувати дороги

Коментарі

П
простоМама

А що зробили в області? За пройдений час,від початку москальства?Демянчук не встиг привіт сказати,а вже йому приписують усі заслуги попередників. У Тересві реконструкцію садку заморозили. Чому? Все готово! Документацію переробили. Пройшли експертизу,тендер. Мали вже почати будівництво. Викинули кучу бабла і все завмерло. Робіть! Вам усе подали на тарілочці,тільки робіть і вихваляйтеся шо це ви відкрили садок,але робіть ,бо пройде 2-3 роки і знову скажете що треба гроші,кошторис,експертиза,тендер,бла бла бла. Нема Йовдія і все? Все здохло. Деє Москаль? 600 діток нема де подіти селу. Це не видит нико?чого нова влада чекає? Коли мож буде чось одкусити і відси?

ТГ
Тячівська громада

Москалю краще б було приїхати на фестиваль "Кедровиці" в Лопухово, та самому впевнитися що робилося в Тячівському районі на рахунок ремонту доріг, а що би ще можливо треба допомогти зробити. Та де там поїхав в Угорщину на фестиваль весіль напевно перевірити стан доріг в Європі. З приходом в область нової влади - "Правді звонило"

П
правдолюб

Ось як прокоментував ситуацію в.о. голови Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук: «Перекриття дороги у Вільхівцях – це ніщо інше, як спланована політична акція, яка має на меті дестабілізувати ситуацію в районі напередодні виборів. Адже на сьогодні на Тячівщині найбільш активно проводиться ремонт доріг, чого не робиться в інших районах області. Майже в кожному населеному пункті розроблено проекти ремонту доріг місцевого значення загального користування, на які передбачено співфінасування з районного та місцевих бюджетів. За останні два місяці капітально відремонтовано дороги у таких населених пунктах, як: Терново, Тересва, Криве, наразі тривають ремонтні роботи в Дубовому, Усть-Чорній, Калинах, на ділянках автошляху державного значення «Мукачево-Рогатин». .ЯК КАЖУТЬ БЕЗ КОМЕНТАРІВ.Говорячи словами Москаля- Москаль пи.....бол Звертаємо увагу на слова за останні два місяці тобто при Йовдію

7
777

Старого трухлю на пенсію!!!! Він мені копія Абаж тобто Жаба, із казки Королевство кривых зеркал!!!!

Р
русин

Москаля жидня кинула сюди під вибори.Мало ім красти на всяких там*валах*на сході та на війні,ще й хочутьЗакарпаття доіти.Майдан по них плаче.

Т
ттт

Закарпатці!!!подумайте!!! з миролюбивого, успішного, доброзичливого, багатонаціонального, трудолюбивого краю, одного з найбезпечнішого куточка України чуть не в одну секунду зробили і далі розкручуть щось таке незрозуміле для нас корінних жителів, коли ми ні з того ні з цього різко стали всі контрабанистами, сепаратистами і тому подібне. чомусь на всіх каналах тільки і чуєш "контрабас", чому не говорять, що переважна більшість закарпатців "обробляє весь світ" в будівельній галузі, працює на полях, заводах і т.д., а кровно зароблені "грошики" привозять додому та приводять свої оселі в порядок, діточок годують, одягають і освічують.Кому це вигідно? може когось велика жаба давить?

П
ПротиВсіх

Люди, не будьте дурні. Москаль нись туй а завтра у Києві і всьо. Він представляє туй Пороха і Яйценюка. Всьо. Якщо хочете воювати - голосуйте за нього, якщо хочете платити податки на заробітчан - голосуйте за Москаля, якщо платити ці тарифи - голосуйте за Москаля. Закарпатці, держімся уєдно і ця кучка нам пофіг.

М
Мукачівець

Каже дідо "нова влада"...не сміши людей, ви тут до виборів і потім як криси розбіжетесь, як усе, як СДУОшноки, регіонали іт.д. А ми вдома. Погоджуюсь із Сергієм, була причина його перекинути - кришування контарбанди і знищення команди Балоги...опять смішить людей..кишка тонка пане Москалю!

M
magyar

Dido Moskaly dovho tut nebude!!!!!!!!!!

ДТ
До тих крадіів

Мацкаль не паска но тих шо дороги кладуть та треба пиздити так уби собі губи не чуствували !!! Суки як у калгозі роблять !!!! Тать кіть то кладете та покладьте як бог казав !!і кіть пиздете та20 процентів а не 80 /

П
Простак

Особисто з очільником (тимчасовим) обладміністрації не знайомий, але запамятався тим (в телепрограмах) що коли відповідає на поставлене питання то піднімає голову догори і дивиться на стелю. Може звідти і бере "правдиву інформацію".

С
Сергій

"Закарпатець", поважай Москаля. Він того стоїть.Таких в Україні одиниці. Не просто так його сюди перевели. Була причина.

Т
Тячівщина

Москалю краще б було приїхати на фестиваль "Кедровиці" в Лопухово, та самому впевнитися що робилося в Тячівському районі на рахунок ремонту доріг, а що би ще можливо треба допомогти зробити. Та де там поїхав в Угорщину на фестиваль весіль напевно перевірити стан доріг в Європі. Кидаючи на вітер такі пустослівні заяви з уст губернатора, стверджується думка, що з приходом в область нової влади - "Правді звонило". Але тисячі водіїв та громадян, які зараз їздять відремонтованими ділянками дороги так не лумають. Жаль тільки, що це був тільки початок робіт та хотілось би і їх продовження

С
соціолог)

москаль увідів свіжі цифри рейтингів які заказував того тижня тай дорас помали начнеся паніка у нього. то не лем по ящику дзвеніти тай у фейсбуці писати на україну. туйка у закарпатті мало усьо не так як они тото собі видять))))

З
Закарпатець

Йовді Василю респект. Москаль тупий старий маразматик, може нерозраховувати, що своїми тупими заявами візьме бабу за боки, бо вже імпотент і баби також ложили на нього. А відносно піздьожі, най видить, що закарпатським хлопцям в жеб за словом лізти не треба. В переводі це означає- пішов нахир до жидів, закарпатців не розведеш пенсіонер порошенкувський.

Читайте також