Москаль стверджує, що децентралізація є прямим шляхом до автономії Закарпаття

12
6

Про це поки діючий голова Закарпатської ОДА заявив у коментарі каналу ZIK реагуючи на заяви лідера угорської партії Йоббік Томаша Шнейдера.

За словами Геннадія Москаля, заяви про автономізацію Закарпаття лунають вже давно, при чому не тільки з угорського боку. Так, Геннадій Москаль згадав про закон про національні меншини, який у 1992 році підписав Леонід Кравчук, і статті 6-й, стверджує Москаль, гарантується нацменшинам право на створення автономії. Більше того, додав голова Закарпатської ОДА, реформа децентралізації дає механізм для створення таких автономій, і саме тому в Закарпатській області ця реформа заблокована на рівні ОДА.

Водночас, варто наголосити, що в статті 6 згаданого закону про національні меншини йдеться про право на національно-культурну, а не політичну чи територіальну автономію для національних меншин.

Далі – пряма мова. Також радимо переглянути наш розлогий матеріал про заяви лідера угорської партії Йоббік щодо автономії Закарпаття.

Коментарі

П
Панио

я знаву таку лiкарку..

F
Figaro

Дідові пора на пенсію

Ч
Читач

Колєга лікар зі Швеції хоче мені подарувати (продати) Volvo xc 70 2006 року випуску, пробіг 15 тисяч кілометрів, бензин 2.4, майже ідеал. Каже, дай символічно 500 ойро. Потреба сімейна, жінка, двоє дітей.Знавці, прошу сказати, скільки хоче за розмитнення Київ і Будапешт .

СС
Сікора Степан Ілліч

Невже журналісти не розуміють від кого беруть інтерв'ю? "Децентралізація створила механізми для відокремлення Закарпаття", - Геннадій Москаль. Повна маячня. Якщо виходити з логіки представника президента в області, то президент Петро Порошенко і є автором цього "сепаратизму", адже відповідний закон про децентралізацію був прийнятий з ініціативи Президента України.

.
.

исьме РУСИНИ ТАК НИСВАЖАЙМЕСЯ ДИРЖІМСЯ В КУПІ ПРОТИ ЙСИХ ЗАПИРИВАЛЬНИХ ПОРОХОБОТІВ

F
F

АВТОНОМІЯ ЗАКАРПАТТЯ ТО І ЙЕ АВТОНОМІЯ . а не по москальському сцинарію коли децентралізація - перейминування області у КАРПАТСЬКУ СИЧ - вто нийе автономійов і на сьому крапка

Читайте також