Москаль залишив підлеглих без зарплати, і вимагає субвенцію від Києва

9
18

У Закарпатській ОДА не мають чим платити зарплату працівникам. При чому, вже 3-ій місяць поспіль. Станом на 1 вересня заборгованість сягнула більше 8 мільйонів гривень.

Проблеми з виплатою зарплати Державне казначейство зафіксувало ще в липні, коли кредиторська заборгованість  на зарплату працівникам Закарпатської облдержадміністрації становила 4, 8 мільйона гривень. До 1 вересня заборгованість зросла ще більше і сягнула 8,3 мільйона гривень.

Однак цю проблему досі в ОДА замовчували. Вона виникла через те, що з 1 травня вступив у силу новий закон про державну службу, яким передбачене підвищення зарплат, але в бюджеті на це кошти не передбачили. Таким чином, за перші півроку Закарпатська ОДА виплатила своїм працівникам увесь зарплатний фонд, і коштів більше не залишилося. При чому навіть на відпустку.

Тепер губернатор Москаль вимагає субвенцію з Києва, аби виплатити підлеглим платню. Хоча виглядає як спроба приховати власну некомпетентність.

Між тим нагадаємо, що згідно з українським законодавством передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність керівника установи за невиплату зарплати працівникам.

Також додамо, що дана ситуації дещо нагадує проблему фінансування профтехосвіти, однак Геннадій Москаль вирішив не просити субвенцій з Києва на ПТУ, а переклав це на плечі бюджетів міст.

Коментарі

Л
люба

Ти других обзиваєш іродами а сам повний глупец

Д7
ДО 777

Ти іроде паршивий. Як не рахувати їхні гроші, кіть они за мої гроші живуть, Мені держава не знаву з якого дива мінімальну зарплату призначила аж 50 ойро, дороги не роблять медецини немає, так як і правопорядку, а оно гавно, штани протирає на роботі.

7
777

лоци, ти за себе переживай із чого ти живеш і будеш жити, знаєш є така поговорка: лиш ідіоти чужі гроші рахують. І скільки їх там є це не тобі рішати і не таким як ти - це визначено на законодавчому рівні.

Л
лоци

до 777 а всетаки з чого вони живуть и нашто йих там тилькох треба они нич нидавуть они лиш беруть як ти што вризавуться у нефтепровод або як пявки

С
С

Степан Крук, слухай звідки ти такий розумний взявся, що розкусив таку основну причину затримки обєднання громад, це слухай в тебе інтуіція, таку тайну розкрив надуману

СК
Степан Крук - Олесі

Ваші думки правильні. В тому-то й вся сіль, що адміністративна реформа (тобіш обєднання громад) скасовує такі інституції, як ОДА і РДА. На зміну їм прийдуть виконкоми, котрі будуть обиратися депутатами місцевих рад. Ось чому Маскаль саботує обєднання спроможних громад!

С
С

Олеся, яка ти розумна, краще подумки своім розумом користуйся, бо з нагавицями ще щось протерлась видно

О
Олеся

Та взагалі ОДА з РДА треба ліквідувати!!!Які їхні функції.....яка користь,,,,, НУЛЬОВА!!!Сидять нагавиці протирають,по селам та районам не їздять...Єради-народні обранці,а цих наплодилося Та ще їм і зарплату подавай)))

СК
Степан Крук

Москаля залишили без зарплати! Це оцінка Президентом його діяльності - абсолютний нуль!

7
777

Люди добрі, не розумієтеся тоді не пишіть фігню всяку, раджу почати автору це не робити. Я Москаля не захищаю, але дійсно не його вина цьому. І припущення болванські не робіть - нема зарплати значить на взятках живуть, або за бабину пенсію. За себе переживай, а не за других ...

ИД
Ирине ДС

Громко звенеть Москаль умеет и такие, как как вы, Ирина,на это поводятся. С ПТУ тоже обще государственная проблема, что же он её на наш город переложил, а не в Киев КАК ГУБЕРНАТОР(!) обратился ?! А тут, когда лично его авторитета коснулось - он, оказывается по-вашему "герой"... Перечитайте ещё раз, что здесь написал автор под ником "Вася" - золотые слова! У хорошего хозяина должно быть всё заранее просчитано!

ИД
Ирина ДС

Губернатор не виноват. Такая ситуация по всем областям, всем гос.учреждениям. Молодец Москаль, что не молчит. Другие губернаторы, как страусы, головы в песок засунули и молчат, а люди за свой счет а отпуска ходят ....

В
Вася

Бо губернатор мав скоротити штат і провести оптимізацію відповідно до нового ЗУ ПРо держслужбу. а він не має часу займатись реформами, а ходить фестивалить

1
111

ГАНЬБА!!!!!! Такому парадному губернатору!

СК
Степан Крук

Хоч би працівники разом із "губернатором" страйк на місяць обявили, щоб народ від них трішки відпочив!

L
LM

Най позичить чи одсудить у Мукачева

У
ужгородець

Три місяця не платять зарплату і НЕ ОДИН не звільнився, або на бабину пенсію живуть або взятки беруть

Я
я

В шию гнати такого губернатора

Читайте також