Московський патріарх Кирил став на захист арештованого Паші Мерседеса

7
7

Очільник РПЦ Кирил звернувся до предстоятелів Помісних Православних Церков, низки релігійних діячів та представників міжнародних організацій з посланнями, у зв'язку з "переслідуванням" екснамісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що екснамісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя), взяли під варту із заставою в 33 мільйони.

Очікувано, РПЦ стала на захист свого послідовника. Так, московський патріарх Кирил заявив, що рішення суду "неправосудне та очевидно продиктоване владою України, має на меті залякати віруючих, змусити їх відмовитися від захисту своєї релігійної свободи та святинь, і є частиною масштабних гонінь, розгорнутих українською владою проти Української Православної Церкви".

Зі слів очільника РПЦ, арешт Павла загрожує йому серйозним погіршенням здоров'я і може призвести до його смерті в слідчому ізоляторі, адже "митрополит Павло перебуває в похилому віці".

Зазначимо, що очільник УПЦ МП Онуфрій ще не відреагував на зміну запобіжного заходу Павлу. Також ні один з єпископів УПЦ МП так і не з'явився в суді, щоб захистити свого брата по церкві.

Нагадаємо, митрополиту Павлу інкримінують скоєння злочинів за двома статтями ККУ: ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань вчинене службовою особою повторно); ч. 3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України за вчинене службовою особою повторно).

Скандальному колишньому очільнику Києво-Печерської Лаври Павлу загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

2
225

88, ти знаєш шо ти ід іот. Займися ліпше роботою і кончай пити.

8
88

Всі на понтах, всі модні, всі рідшають дома на диванах і всі всьо знають поки не треба іти захищати на передову. Правда буде за Павлом митрополитом.

P
Petya

Коли уже начне захищати зелену банду ?

Н
но

путин збрехав ош не нападе на Україну? Язбрехав. А шо написано у Євангелії про брехню? Правильно: диявол це брехня і батько брехні. Висновок, який мають зробити ушиткі християни ( і католики, і православні, ітд) - путин є дияволом, а ті, ко му служить, дияволові слуги. Кіріл служить х-лови. значить служить дияволови. А чи може освічувати лампа, якщо її «світло» то є темнота?

Д8
До 88

Я би тебе мало у сибір загнав, на років 15

8
88

До нижнього !Так само , як i папа римський захищав адольфика )

П
Паша

Своїх нє бросаєм. Гниди мацкальські

Читайте також