Московський патріархат розриває стосунки з Константинополем через Українську церкву

6
19

Таке рішення прийняв Синод РПЦ на засіданні у Мінську.

Каменем спотикання між Руською і Константинопольською Церквами стало питання автокефалії Української православної церкви.

11 жовтня, під час засідання у Стамбулі, Синод Константинопольського патріархату підтвердив рішення надати Автокефалію Українській Церкві. Також Вселенський патріархат повернув в канонічний стан глав УАПЦ Макарія і УПЦ КП Філарета.

Щоб відповісти на "зазіхання на свою канонічну територію" РПЦ сьогодні провело засідання Синоду у Мінську.

Руська православна церква ухвалила рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом.

— На засіданні Священного Синоду Руської православної церкви, яке відбулося 15 жовтня 2018 року в Мінську, було ухвалено заяву у зв'язку з посяганням Константинопольського патріархату на канонічну територію РПЦ, — йдеться в повідомленні РПЦ.

— Прийняття у спілкування розкольників та підданої анафемі в іншій помісній церкві особи з усіма рукопокладеними ними єпископами і кліриками, посягання на чужі канонічні уділи, спроба відректися від власних історичних рішень і зобов'язань, — все це виводить Константинопольський патріархат за межі канонічного поля і, на велику нашу скорботу, унеможливлює для нас продовження євхаристійного спілкування з його ієрархами, духовенством і вірянами». «Відтепер і надалі до відмови Константинопольського патріархату від ухвалених ним антиканонічних рішень для всіх священнослужителів Руської православної церкви неможливе співслужіння з кліриками Константинопольської церкви, а для вірян — участь у таїнствах, що здійснюються в її храмах, — йдеться в рішенні Священного Синоду РПЦ.

У свою чергу керівник Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Волоколамський Іларіон додав, що Руська православна церква не визнає рішення Константинопольського патріархату про надання Українській церкві автокефалії.

— Було ухвалене рішення про скасування акта Константинопольського патріархату 1686 року про включення Київської митрополії до складу Московського патріархату, а також було ухвалене рішення про заснування ставропігії Константинопольського патріархату в Україні. Усі ці рішення, з точки зору РПЦ, є беззаконними і канонічно нікчемними. РПЦ не приймає цих рішень, не буде їм слідувати. Руська православна церква розраховує, що Константинополь «перегляне свої рішення стосовно України». — зазначає митрополит Іларіон.

Коментарі

:
:-)

Вам Православний написав ясно що УКП.МП Эдина Канонiчьна Церква..... Так шо Капешникiв нам не треба

Я
Ярило

Після 1937-1938 рр., коли були зачищені представники 5 колони (троцкісти, революціонери, масони та ін. дегенерати), Сталін припинив гоніння на Церкву, організоване "бідолашними жертвами репресій". Опісля Сталінградської битви, розпочівся повільний процес відновлення Православ"я. Нащадки репресованих руйнівників рівно через 1 століття розпочали гоніння на віру, але не в брутальний спосіб, а в толерантний.

П
Православний

Ось і повлипали біси на ззовні!В тому числі і сатаністи,які нашкрябали тут свою тупизну! УПЦ МП-ЄДИНА КАНОНІЧНА ЦЕРКВА В УКРАЇНІ! Все інше-сектанство,сатанізм!

Л
ЛАСЛО

ВІДНИНІ РПЦ БУДЕ ПІДКОРЯТИСЯ ВИКЛЮЧНО ФСБ

ДШ
до шеви

яке ти вбоге за часів Сталіна церкви нищили наліво і направо

М
Мукачево

Гайка, согласна.Это все не про Бога Всевышнего.Это всего лишь людишки делят власть

Ш
Шева

Почитай про Сергіянство, про знищення Руської Православної Церкви комуністами - про погони під рясами, а не про каструлі говори... в Російській церковній практиці давно вже присутня ікона Сталіна. А патріарх Московії ( скоро так він називатиметься) Кіріл пов'язаний з сигаретним і горілчаним бізнесом.

З
закарпатець

Гундяєв біситься, бо так звана УПЦ МП існує в основному в Україні, бо українці ходять в церкву. В Росії православ'я більше існує на папері, ніж в реальному житті, поза як росіяни практично не ходять до церкви, чим далі на схід від Слобожанщини, тим менше прихожан. Так, що Гундяєв хоч визнає чи не визнає рішення Константинополя, то його проблема, він уже майже "НУЛЬ"

1
15,37

Правильным курсом идете товарищи...але нам із вами не по дорозі.

ДЦ
До Церкви

Підтримую на всі 100%

Г
Гайка

Современная церковь имеет такое же отношение к Богу, как кассир театра к искусству.

Ц
церква

і віра має бути у людини в серці,а не на колінах перед попами-салоїдами.

ДВ
Для всіх

Незаконна окупація Криму,війна,невже ви московити препогані думали що все так залишиться як було. Десята заповідь божа, Не жадай дому ближнього свого,не жадай жони ближнього свого,ані раба його,ані рабині його,ані вола його,ані осла його,ані всякої худоби його,ані всього,що у ближнього твого.

7
7

Ленін знищив російську церкву 90 років назад.

П
Православний

Логічно!Нам із розкольниками, приватними церквами не по дорозі!УПЦ МП - єдина канонічна Церква Христова в Україні!

НІ
Ну і порох!

Відлучив рассєю від церкви.

*
*****

Яка ще "Руська" церква?Російська.

ДШ
До Шева

Церква створена Сталіном? Зніми каструлю, убоге створіння.

Ш
Шева

Ну і правильно, що церква створена Сталіним йде на шлях ізоляції. Можливо ті віруючі, що примкнуть до нової української православної церкви спасуться. Во істину в історичний час живемо. Як казав Шевченко: Церков-домовина Розвалиться... і з-під неї Встане Україна . І розвіє тьму неволі, Світ правди засвітить, І помоляться на волі Невольничі діти!..

Читайте також