"Мотопробіг єдності" стартував в Ужгороді: За 2 тижні байкери хочуть проїхати 5000 кілометрів (ВІДЕО)

3
0

П’ятий "Мотопробіг єдності" стартував 19 липня з Ужгорода. О 10-й ранку з площі Петефі вирушили понад 30 байкерів.

Про це розповів організатор заїзду Микола Спірідонов. Під час маршруту до них долучатимуться інші учасники в різних областях. Каже: такою поїздкою хочуть нагадати про цілісність держави. Також байкери взяли з собою державний стяг України і прапор кримськотатарського народу. Про це пише Суспільне.Закарпаття.

Олег Яценко приїхав на мотопробіг до Ужгорода із Києва. Взяв, каже, в дорогу найнеобхідніше: "Він (мотоцикл, — авт.) трохи запакований. Це рюкзак із гідратором для води, щоби пити, дощовик, котрий зараз має бути на мені. Ну і там наше речі в ящиках. Казанок для прийому їжі. Є в нас і на чому розігріти. Є все: кава, чай — усе, як потрібно".

На Закарпаття він добирався разом із сином Віталієм двома мотоциклами. "Ми виїхали в суботу із Києва. Зупинилися в родичів у Львівській області, щоб переночувати. Можна було одразу поїхати до Ужгорода, але ми вирішили не перевтомлюватися перед довгою поїздкою. Ще накатаємося. Готувалися до цього цілий рік — і от поїхали. Звичайно, тренувалися. В Києві проводили тренування: коли ставлять фішки і їздять, вчаться добре маневрувати мотоциклом, зрозуміти його можливості", — каже Віталій Яценко.

Упродовж двох тижнів байкери хочуть проїхати 5000 кілометрів: побувати на заході, сході, півночі, півдні і в центрі України, — розповідає організатор Микола Спірідінов. За його словами, відвідають понад 50 населених пунктів. У кожному до них можуть долучитися інші учасники. І кожен може завершити поїздку у будь-якому місці зупинки або ж доїхати до кінця маршруту.

"Через Самбір на Львів. Далі Луцьк. З Луцька на Рівне. З Рівного на Тернопіль. Чернівці. З Чернівців поїдемо на Хмельницький. Вінниця, Житомир. Далі Київ, Чернігів, Суми, Полтава, Дніпро. Змійкою їдемо і там 5000 кілометрів. Ніякої мети більше немає, крім єднання байкерського суспільства, єднання всіх", — розповів організатор "Мотопробігу єдності" Микола Спірідонов.

Учасники везуть із собою державний стяг України. Також із байкерами їде Арсен Тартан, родом із Євпаторії. Він взяв кримськотатарський прапор: "Візуалізація моєї позиції, що Крим — це Україна, що Україна — єдина. Дуже символічно що так сталося, що прапори двох народів (українського і кримськотатарського) подорожують поряд усією Україною. Звичайно, хочеться іноді додому. Мама в Києві. Так, як вона член Меджлісу і тримала позицію, їй там жити просто не дали. А інші рідні, однокласники — всі там, тобто все життя насправді".

1 серпня байкери планують фінішувати в Запорізькій області на острові Хортиця. За словами організатора, під час поїздки заборонена участь політичних партій та громадських організацій, не можна також використовувати політичну чи рекламну символіку.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також