Мотиви різні, фінал один

6
0

як сини позбавили життя своїх матерів

Зранку у чергову частину Мукачівського міськвідділу УМВС зателефонував невідомий і сповістив, що із сусіднього будинку долинають відчайдушні крики. Невдовзі  за вказаною адресою виїхала  слідчо-оперативна група у складі:  начальника міськвідділу Михайла Михайлюка, його першого заступника Валерія Мишанича, начальника карного розшуку Ярослава Товкана та  інших досвідчених фахівців.

Оскільки вхідні ворота були зачинені, то потрапити на подвіря не вдалося. Тому довелося перестрибувати через паркан. На подвір`ї правоохоронці виявили  закривавлене тіло 50-річної господині Магдалини.  На тілі нещасної виднілися численні ножові поранення. Від сусідів  оперативники довідалися, що зранку між Магдалиною та її  30-річним сином Олександром виник конфлікт. Рідні голосно сварилися. Далі крики у дворі вщухли. 

Отже, припустили міліціонери,  Олександр і був причетним до вбивства жінки. Під час подальшого обстеження дворогосподарства стражі порядку виявили... сина загиблої. Той лежав за рогом будинку, встромивши собі  у горло ніж,  але був ще живий. На місце пригоди негайно викликали  `швидку”.  Та врятувати життя молодику  не вдалося. Від отриманих ран Олександр  наступного дня помер. 

Як довідалися працівники карного розшуку,  чоловік не тільки характеризувався  непростою вдачею,  але й досить неадекватною поведінкою. Про психічні розлади сина мати, вочевидь, соромилася розповідати і приховувала це  від сусідів. Не раз під час сварки Олександр розлючено погрожував Магдалині убити її. Схоже, що молодик таки серйозно готувався розправитися з найріднішою для нього людиною, оскільки під час обстеження оселі правоохоронці знайшли на ліжку під подушкою сокиру та ніж. Причина суперечки, що призвела до трагедії, залишилася невідомою.

Тільки-но стражі порядку встигли розібратися з цим випадком, як у чергову частину пролунав знову тривожний дзвінок з іншого мікрорайону міста: на вулиці виявили труп 59-річної місцевої жительки Марії. Жінка, як зясувалося,  перебувала на обліку в диспансері за пияцтво. Але померла вона зовсім не від алкоголю.  Результати судово-медичної експертизи показали: смерть настала внаслідок  отриманих тяжких тілесних ушкоджень, котрі виявилися несумісними з життям.

Співробітники правоохоронних органів здійснили низку відповідних заходів. Згодом за обгрунтованою підозрою у скоєнні тяжкого злочину, працівники міліції затримали 35-річного Володимира, сина загиблої жінки.  Під час розмови підозрюваний  зізнався:  убивство --  на його совісті. Того дня він добряче хильнув спиртного і пішов на риболовлю.  Повернувся невдоволений уловом і до того ж голодний. Попросив у матері дати щось поїсти. Але Марія нічого не підготувала, ще й була напідпитку. Це  неабияк розлютило Володимира. Між ними виникла сварка, котра переросла у бійку.

Після  домашніх “баталій”  Володимир подався... випити пива. Мертву  Марію виявила співмешканка її сина. Вона й  викликала медиків, а ті, у свою чергу, міліцію. Винуватця затримали на місці.  В обох  випадках порушено кримінальну справу, проводиться слідство.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також