"Мова ні при чому": в Закарпатській ОДА розповіли про скандал з незарахуванням у дитсадок

6
8

В пресслужбі Закарпатської ОДА розповіли про ситуацію щодо зарахування дитини в ЗДО ім. Св.Йосипа Виноградівської міської ради.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що у Виноградові відмовилися приймати дитину у дошкільний навчальний заклад через нібито незнання угорської мови.

В пресслужбі Закарпатської ОДА зазначили, що 15 квітня в.о. директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації разом з головою Берегівської РДА і головою Виноградівської ТГ вивчали ситуацію на місці.

З'ясовано, що 29 січня батьком дитини Волошин С. В. подано письмову заяву до закладу щодо зарахування його дитини. 13 квітня Волошин С. В. повторно звернувся до директора ЗДО щодо надання інформації про стан розгляду заяви.

Батьку було надано роз’яснення, що вікові групи формуються відповідно до черговості подання заяв. Наразі групи укомплектовані повністю.

При цьому було наголошено, що формування групи раннього віку чисельністю 15 дітей відбуватиметься в серпні. Уже зареєстровано 30 заяв (заява Волошина С.В. щодо зарахування дитини у групу раннього віку зареєстрована в журналі реєстрації заяв батьків під номером 26).


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

V
Varos

Лише в мене виникло питання чому цей "істинний патріот" , "щирий українець" та псевдоактивіст вирішив віддати дитину у садочок з угорською мовою навчання (про що вказано на сторінці ДНЗ в інтернеті, хто не вірить Google в допомогу) ? Чи у Виноградові немає більше садочків? Схоже на погано сплановану , недолугу спробу провокації та спробу розхитати ситуацію в нашому краї.

ДМ
До міша

Якщо цей волошин, дешевий провокатор, кремлівська підстилка, нацист, когут задньоприводний, то я його маю поважати бо він із Закарпаття? Таких навпаки треба гнати з нашого багатонаціонального краю за поребрик до своїх кураторів у Ростові. Тепер бідненький волосся на гузиці рве , бо провокація не вдалася і дядя Путін не скине рублики на карточку.

М
Міша

Волошин то наш закарпатський, шо ви там воду мутите? Чи тоті діти мадярські і не збираються вчити українську?

Б
буря

у стакані води. Так заяву потрібно писати чи ні? А журнап заяв не зареєстрований в області. Хоча дитячий садик судьбоносний для області. Для того ,щоб відвідувати мадярську церкву , Волошину необов*язково в ній реєстрруватись.

S
ss

Волошин- то є проплачений провокатор і нацик з трьома класами освіти.

В
Вова

Волошин провокатор - це однозначно.

Ю
Юрій

Ніяка це не провокація - а реальність! Державний садочок не має обслуговувати тільки нац. меншини. Мадяри, якщо не мають мадярського паспорта, є громадянами України, а не мадярщини.

М
Місний

Чистоі води провокація так званого активіста Волошина.

Читайте також