МОЗ підтвердило небезпеку спалаху поліомієліту в Україні через хворих закарпатців

11
4

Про це йдеться в офіційній заяві відомства опублікованій на сайті МОЗ України.

Сертифікована ВООЗ лабораторія підтвердила, що захворювання двох дітей на Закарпатті було викликано вірусом похідним від вакцинного штаму, та підтверджено циркуляцію вірусу, що відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил прирівнюється до спалаху поліомієліту.

Вчора Координаційна робоча група з питань підтримки статусу країни вільної від поліомієліту при Міністерстві охорони здоров’я України провела засідання за участі представників ВООЗ та ЮНІСЕФ, під час якого було обговорено ситуацію, що склалася, та рекомендації ВООЗ щодо припинення циркуляції вірусу, пише прес-служба МОЗ України.

Циркуляція такого вірусу ставить під загрозу всіх нещеплених дітей в Україні. В зв’язку з чим Координаційна група наполягає на посиленні епіднагляду по всій території України, взяття додаткових проб у всіх, хто контактував з дітьми на Закарпатті. Було прийнято рішення про створення Оперативного штабу з реагування та протидії розповсюдженню захворювання, куди запрошені представники міжнародних організацій ВОЗ та ЮНІСЕФ.

Випадки циркуляції вірусу поліомієліту похідного від вакцинного штаму є рідкісними, проте очікувані у країнах з великою кількістю невакцинованих груп населення. Нагадаємо, рівень охоплення вакцинацією дітей проти поліо в Україні є вкрай низьким – за минулий рік лише 49%, за перше півріччя цього року - 14,1%.

МОЗ нагадує, що вакцина для проведення імунізації дітей вже є в Україні. 

Коментарі

КВ
к вулику

профилактики нет никакой, почитай на сайтах про это заболевание. Только прививки.

В
Вулик

Скажіть щось про профілактику! Окрім щеплень, які ще профілактичні дії проводяться або потрібно провести?

ЗЦ
Знов цензура?

Знов цензура? Навіть при ЯНуковичу було легше свою думку висловлювати...

І
Іван

Но а хулі... мдицину зробили повністю платною, легалізували хабарництво. Курс доллара космос, відповідно усі зарубіжні ліки в ціні втричі подорожчали при том же рівні зарплати, що і 2 роки тому. Сала Україні! Житі па-навому!

Читайте також