Можливості комбайна із сучасною жаткою

13
0

Машинобудівний завод Sunfloromash є виробником в Україні зернозбиральної техніки, пристроїв для сільгосптехніки, в тому числі жаток для комбайна.

Замовити бердянські жатки на комбайн можна на сайті https://sunfloromash.com/.

Як зберегти врожай

Збір врожаю - завершальний етап вирощування сільгоспрослин. Страда починається після того, як зерно досягне зрілості. Якщо урожай залишився в поле, то він може бути повністю або частково втрачений в результаті негативного впливу таких факторів, як:

  • несприятливі погодні умови;
  • пожежі;
  • тварини.

Швидкість прибирання залежить від продуктивності молотильного агрегату комбайна. В процесі обмолоту, якому передує скошування, утворюється значна кількість соломи, що обмежує швидкість руху машини.

Можливості сучасних комбайнів

Зернозбиральний комбайн залишає велику частину соломи на полі, а зібране зерно в одержаної маси досягає 80%, що вдвічі більше, ніж при традиційній збиранні. Ця особливість дозволяє подвоїти робочу швидкість комбайна, скорочуючи час збирання врожаю. Щіткова обробка також знижує втрати зерна, що виникають під час повторного тюкування в КОСАРНЕ жниварці.

Під час традиційного збору врожаю певну кількість енергії і, отже, палива, використовуваного в комбайні, витрачається на зрізання рослин, транспортування, обмолот і сепарацію. Нові технології дозволяють знизити витрату палива на 35-40%. Основними перевагами сучасного комбайна є:

  • прибирання зерна з вологістю більше 20%, що практично неможливо при використанні традиційного комбайна;
  • збирання врожаю з мінімальними втратами що поліг і спутаного зерна;
  • збирання врожаю з полів, зарослих невисокими бур'янами.

З історії жатки

Жатка - сільськогосподарська машина для скошування зерна або трави і укладання скошених рослин.

Першою жаткою була машина, запряжена кіньми, яка була сконструйована в 1831 році в США Сайрусом Маккормік. Ріжучий елемент був косарку, а скошені рослини укладалися на столі за косаркою. Спочатку людина, що йде поруч з машиною, забирав колосся, але під час виробництва жатка була вдосконалена за допомогою механізму, який переміщував колосся зі столу. Косарка наводилися в рух опорним катком. Машину могли тягнути одна або дві коні. Жатка замінила раніше використовувалися ручні косу і серп.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також