Мукачево долучається до формування регіонального замовлення підготовки кадрів

10
9

В Мукачеві відбулася зустріч керівництва міста з представниками підприємницьких структур, в ході якої йшлося про формування регіонального замовлення на підготовку кадрів у професійно-технічних навчальних закладах.

Міський голова Андрій Балога зазначив, що громада міста отримала право формувати таке замовлення і закликав підприємців долучитися до цього процесу. «Нам треба визначити реальний перелік професій й кількість студентів, які в майбутньому можуть бути працевлаштовані. Заклади мають  готувати фахівців, в яких реальна потреба підприємств міста. При цьому  студенти зможуть вже в ході навчання проходити практику з відповідною оплатою на цих підприємствах», - зазначив міський голова.

Представники бізнесу констатували - заклади мають готувати спеціалістів тих професій, які необхідні на ринку праці міста. Вони наголошували, що необхідно суттєво змінювати структуру замовлення, адже наразі міський бюджет фінансує підготовку цих кадрів. Більше того, підприємства готові укладати угоди на підготовку кадрів, але при цьому ними буде зазначена лише реальна потреба.

Водночас наголошували на необхідності й реформування закладів, можливість створення базового центру з підготовки робітничих професій, який би був забезпечений відповідною матеріально-технічною базою.

До наступного понеділка фахівці управління економіки та транскордонного співробітництва очікують пропозиції від представникі підприємницьких структур міста щодо формування регіонального замовлення, пише Мукачівська міськрада.

Коментарі

ДМ
до МДУ

видається дивним, незрозумілим як мати(викладачка) і дочка(ректор), будучи «заслуженими працівниками освіти» (напевно за межами цієї сім’ї не було гідних цього звання), так довго і цілеспрямовано, а головне без страху перед покаранням руйнують освіту.

П
Педагог

Аж противно читати, що пишуть люди з вищою освітою таку дурнищю. Займайтесь самоосвітою, пишіть наукові роботи, якщо Ви педагоги МДУ, а такі речі як Ви написали баби на базарі усно обговорюють, а не пишуть в інтернет-мережі.

М
МДУ

Щиро дякую, пане Мукачівцю!

М
Мукачівець

До МДУ - підтримую! До майстер ПТУ - так і формується, на жаль, громадська думка. Одна, не надто добре обізнана у справах МДУ особа пише свою суб'єктивну думку (про закриття технологічного корпусу, про те, що в УЖНУ є аналогічна спеціальність, а саме - легка промисловість), а інші читачі даного ресурсу це читають і формується неправдиве уявлення про ситуацію в цілому. Тому, перед тим як написати щось, варто спочатку перевірити свої дані, щоб не бути висміяним)

М
МДУ

До майстра ПТУ.Давайте не будемо шукати колоди в наших очах.Про присутність на парах і систему навчання в ПТУ обізнані також.Це не так проблема навчальних закладів, як проблема країни і її економіки. Недавно ми вас гаряче підтримували.Ми з розумінням ставилися до ваших проблем, ми переживали за вас, так,як ми колеги. А сьогодні у нас скрутні часи і ми просимо про підтримку.Дякую дуже гарно за ваше розуміння,пане майстре. Технологічний факультет нієто не закривав.Обєднали два факультети, економічний і технологічний. Мова йде про тех.спеціальності в галузі легкої промисловості.Таких в УжНУ немає.Та і в цілому регіоні ні один заклад їх не готує.

МП
майстер ПТУ

минулого року уже в МДУ закрили технологічний факультет у центрі міста корпус,провал вступної компаніїї, навіть на бюджет не було набору. Про які спеціальності технічні може іти мова в МДУ? це сміх, є технічні спеціальності в УЖНУ, тим більше що профтехосвіту треба віновлювати і реанімувати, спеціальності робітничі в першу чергу, а не по два студенти на парах в мду і їм треба читати лекцію викладачам.це не є нормальним явищем, це самі професори говорять про те, що на пару ідуть читати лекцію 1 або двом студентам.Мду має зникнути як виш, натомість центр ПТО має відкрити свої двері у вересні для учнів ПТО.

П
прок

В Мукачево уже столяра днем с огнем не найдешь, но зато все официанты и бармены - выпускники МДУ. Вообще стоит мониторить куда молодежь устраивается на работу после окончания МДУ.

М
МДУ

А сьогодні із МОН прийшов проект наказу, де із переліку виключено всі технічні спеціальності, які фінансуються із бюджету.Студенти,які поступають на ці напрямки підготовки фаєівців, зазвичай із малозабезпечених сімей і не взмозі оплатити навчання.Проект проходить обговорення ДО ЗАВТРА. ПРОХАННЯ ДО ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ, ПАТРІОТІВ МІСТА ДОЛУЧИТИСЯ ДО ПІДТРИМКИ ТЕХ.СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ МДУ.Спеціальності:"Інженерна механіка" "Професійна освіта" "Технологія легкої промисловості" Листи підтримки надсилати на електронну адресу: y_matienko@mon.gov.ua Дякую за підтримку!

І
ідея!

Дуже хороша і толкова ідея, як для реанімації робітничих професій. голові міста варто зробити акцент на такій пропозиції, тим більше після проведення такого міжнародного бізнес-форуму, доцільно створити на базі мукачівського внз потужний ПТО центрробочих професій і толк буде і корист місту та району буде. В такий спосіб збережеться для міста ВНЗ, але за умови 100% перезавантаження і перепрофілювання! Ера дипломованих неуків із вищою освітою доходить кінця, не хочу образити розумних і талановитих молодих спеціалістів, але в Європі перевагу надають саме робітничим професіям,які затребувані, без яких немає майбутнього у сильній економіці та розвитку малого і середнього бізнесу.

Читайте також