Мукачево просить повернути об'їзні дороги міста агентству автомобільних доріг України

11
0

Відповідне звернення підтримали сьогодні на черговій сесії Мукачівської міської ради.

Сьогодні, 22 липня депутати Мукачівської міськради звернулися до Державного агенства автомобільних доріг України щодо об’їзних в місті.

Йдеться про об'їзну Мукачева, яка є з’єднувальною автомобільних доріг державного та міжнародного значення. Ще у 2007 році проїзна частина об'їзної, яка проходить по вулицях Сорочій, Підгорнянській, Берегівській об'їзній, Крилова, Пряшівській, Об'їзній, була передана з власності територіальних громад міст і селищ у державну власність з віднесенням їх до сфери управління Укравтодору.

"На підставі зазначеного розпорядження Мукачівською міською радою було укладено договір від 12.06.2008 зі службою автомобільних доріг у Закарпатській області про передачу проїзної частини автомобільної дороги об’їзна м. Мукачево у сферу управління останньої та надано їй статус територіальної", - йдеться у зверненні.

З 2007 року до 1 січня 2018 року ремонтні роботи фінансувалися за рахунок субвенції з державного бюджету, яка спрямовувалася на проведення капітального та/або поточного середнього ремонтів на автомобільні дороги загального користування державного значення.

У 2018 році розпорядженням голови ОДА було затверджено переліки автомобільних доріг, що передаються зі сфери управління Держагентства автомобільних доріг України до сфери управління Закарпатської ОДА, в тому числі і вище згадана об'їзна.

"Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 08 травня 2019 року № 307-р внесено зміни у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року № 735-р, у якому не враховано передачу проїзних частин автомобільних доріг, що передаються до сфери управління Укравтодору саме в Закарпатській області.

Разом з тим, відповідно до пункту 5 Договору договір укладено безстроково та згідно підпунктів 6.2 і 6.3 може бути розірваний лише за взаємної згоди сторін, в разі повернення Об’єкту передачі в порядку передбаченому чинним законодавством України або автоматично втрачає чинність в разі повернення Об’єкту передачі Раді

В юридичному полі на сьогодні даний договір є чинним та проїзна частина автомобільної дороги була безпідставно передана службою автомобільних доріг у Закарпатській області до сфери управління облдержадміністрації без відповідних документів на даний об’єкт (паспорта дороги, акту на землю тощо)", - йдеться у зверненні.

Враховуючи це депутати міської ради просять залишити дану автомобільну дорогу у сфері управління Державного агентства автомобільних доріг України.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також