Мукачево відвідали заокеанські науковці

7
1

У п’ятницю, 18 травня на Закарпатті побували доктор філософії, позаштатний радник уряду США Тед Ямаморі та керівник канадського інституту дослідження діаспори Джой Тіра.

 

У Мукачеві вони зустрілися з головою обласної ради Іваном Балогою, міським головою Золтаном Ленд’єлом та депутатом облради Федором Райчинецем. На Закарпатті науковці вперше і приїхали  наш край на запрошення депутата облради Федора Райчинця.

Закарпатська область  -  багатонаціональнийкрай, де мешкають представники більше 70-ти різних національностей, і сповідується чимало різних релігій і конфесій. У співдружності між людьми досягла такого високого рівня, що стала світовим прикладом. Прикладом того, як потрібно співіснувати людям на відносно невеликій території. Саме тому найзахідніший регіон України став об’єктом дослідження канадських та американських учених.

 Перш за все представникивлади  Закарпаття розповіли про життя та побут наших людей, відзначили вигідне розташування Мукачева та області загалом, спробували зацікавити перспективами розвитку бізнесу. Поговорили і про історичну та культурну спадщину краю. Зокрема аби закріпити озвучену інформацію голова обласної ради та міста зробили невеличкий презент у вигляді цікавої літератури із дарчими написами про наш регіон.

Опісля гості завітали до одного із мукачівських реабілітаційних центрів. До дітей вони прийшли не з порожніми руками, а з подарунками - широкоформатним плазмовим телевізором і ді-ві-ді програвачем. Долучився до створення чудового настрою підопічним реабілітаційного центру і відомий меценат Андрій Балога. Він передавдля центрусолодощі, цитрусові, яблука.

Коментарі

Ч
ЧИТАЧ

СТАТТЯ ПРО ДОБРІ СПРАВИ, АЛЕ З ПОМИЛКАМИ, Закарпатська область - багатонаціональнийкрай,... Перш за все представникивлади Закарпаття... Зокрема аби закріпити озвучену інформацію голова обласної ради та міста-ЦЯ ФРАЗА ЗВУЧИТЬ ТАК НІБИ ГОЛОВА ОБЛАСТІ І МІСТА ЦЕ ОДНА Й ТАЖ ОСОБА? Він передавдля центрусолодощі, цитрусові, яблука. СТАТТЯ ПРО ДОБРІ СПРАВИ, АЛЕ З ПОМИЛКАМИ.

Читайте також