Мукачево вже тиждень святкує День міста

13
0

З 21 по 31 травня Мукачево відзначає 1117-ту річницю першої писемної згадки та 635-та річницю отримання статусу міста. У неділю, 29 травня, в кіно-концертному залі «Перемога» ім. І. І. Туряниці відбулося святкове зібрання. Участь у заході взяв і голова обласної ради Іван Балога.

У рамках днів міста в Мукачеві вже відбулися ряд спортивних та культурних заходів. Зокрема,  фестивалі «Смарагдові витоки», «Етно- Діа-сфера», творчий звіт мистецьких колективів та інші.

Вітаючи мукачівців з днем міста Мукачівський міський голова Золтан Лендєл відзначив, що  нинішнє покоління мукачівців береже та примножує традиції старших поколінь, утверджує злагоду та повагу один до одного, робить  місто затишним та самобутнім, привабливим та комфортним. «Тож любімо наше місто, як любили його не одне покоління мукачівців, плекаймо нашу духовність та культуру, піклуймося про дітей та літніх, тих, хто поряд. Хай завжди любов і злагода будуть серед нас», – звернувся до мукачівців очільник міста.

Також Золтан Лендєл вручив звання «Почесний громадянин Мукачева». Рішенням сесії званням удостоєні: Мигалина Юрій,  ректор Мукачівського державного університету; Рябич Василь – генеральний директор СП “Фішер-Мукачево” ; Майнек Антал Ено – єпископ-ординарій Мукачівської римо-католицької Дієцезії; Мичка Золтан – депутат міської ради, Народний художник України; Бровді Іван– скульптор, художник, Народний художник України.

Привітав мукачівців зі святом і голова обласної ради Іван Балога.

«Не так і багато в Україні міст, які мають таку древню і славетну історію. Могутній Паланок був свідком того, як протягом всіх цих одинадцяти століть місто творило свою славну історію, цеглинка до цеглинки закладався фундамент сучасного Мукачева. Така відповідальна історична місія, очевидно, наклала відбиток і на формування особистостей сучасних мукачівців: все Закарпаття добре знає, що тут живуть щирі і талановиті, відповідальні і працелюбні люди, котрі надзвичайно люблять своє місто, докладають зусиль для його розквіту», – відзначив Іван Балога.

Також голова обласної ради Іван Балога вручив нагрудний знак «За розвиток регіону» заступнику Мукачівського міського голови Олександру Галаю. Ряд мукачівців були відзначені почесними грамотами обласної ради. Їм також було вручено й цінні подарунки.

Опісля, відбувся концерт заслуженого Закарпатського народного хору України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також