Мукачево заливають нечистоти (ВІДЕО)

18
7

У місті понад десяток вулиць, де немає каналізацій. Найменший дощ – і ґрунтові води опиняються на людських подвір'ях та в підвалах, а вміст вигрібних ям розливається по городах.

Щойно починає накрапати дощ, мешканка вулиці Грибоєдова Світлана виносить з літньої кухні й підвалу всі продукти і речі.

Воду, яка постійно заливає подвір'я, жінка роками відпомповує самотужки. Каже, лише торік тричі купувала помпи. А у машин водоканалу ніколи немає шланга, насосів, аби вичистити намул.

З відстійної ями - на городи, а з городів знову до підвалів і так по всій вулиці. Люди кажуть, що не хата - то мокрі фундаменти, пліснява й грибок на стінах.

Міські урядники кажуть, що вулиць без каналізації у місті залишилося більше десятка. Її поступово прокладають, але у першу чергу там, де люди готові платити за благо водовідведення.

"Я думаю якусь велику суму вони не зможуть заплатити, але таку ініціативу я вітаю. Я вже доручив розробити проект, бо ми не можемо знати, яка кошторисна вартість", - зазначив міський голова Мукачевого Золтан Лендєл.

Мешканці вулиці Грибоєдова здавати гроші на каналізацію погодилися. За місяць - пообіцяв мер - буде готовий проект водовідвідної мережі. Потім його відправлять на експертизу й погодження. Тож до осені мукачівцям доведеться жити у старих умовах.

Коментарі

ДМ
для мауглі

ти правий

ДМ
для Мауглі

Не Вам судити про мій розумовий рівень стосовно опанування казкових образів.На відміну від Вас, "особливо обдарованого" не виставляю на суд читачів свої розумні міркування про мешканців цієї вулиці.Забагато честі для Вас вести з Вами дискусію...

ОБ
Опоненту без імені

Звісно відповідає. Інша справа, що Ваш розумовий рівень не спроможний опанувати глибину образів Кіплінга. Звикли мислити штампами. Пройдіться тією вулицею влітку-відчуйте "аромати" каналізаційних стоків майже з кожного будинку. А ще поцікавьтеся у мешканців, хто з них оплачує вивіз нечистот? Ніхто. Все зливають на власні огороди і на вулицю, не розуміючи, що скупий платить двічі.

ДМ
для Мауглі

Ваш нікнейм відповідає повністю вам. Лише ці люди усе життя чистять самі,ні від кого нічого не просять.Просто уже достали і їх труднощі.коли заливає вода з нечистотами.

X
XXX

но та не ?!

М
Мауглі

А ще як би на тій вулиці Грибоєдова мешканці прочищали вуличні дренажні канави, не захарщували їх та не виводили в них каналізаційні стоки від вигрібних ям. Якщо вигріб бетонований, то від опадів з ним нічого не буде. А так живуть на власних нечистотах та тільки волають.

Т
телегладач

Біда людей гуртує! Волають бідні про допомогу,бодай якусь від держави.Цей район Мукачева "Борогтелеп" - Богом забутий край, люди самотужки долають власні проблеми,нехочеться сьогодні в час сучасних технологій та цивілізації жити,як на хуторі. Молодці жителі вул.Грибоєдова,викликали журналістів, щоб їх почули! Особливо та жіночка Світлана, яка не побоялася в ефір висказати усе наболіле! Якби мер Лендєл дотримав свого слова,а ще де депутат Якимчук з цього виборчого округу.Він мав бути принаймні поряд з виборцями,коли приїхали журналісти. Треба владі думати не лише за центральні частини міста, але і за околиці,там теж люди живуть,не гірші за тих,що в центрі міста.

Читайте також