Мукачівець Михайло Шушкевич видав збірку поезій

10
0

Днями у мукачівському видавництві «Карпатська вежа» вийшов збірник поезій голови міського літературного об’єднання, полковника у відставці Михайла Шушкевича. Автор назвав свою книжку, яка містить 60 віршів, «Росяні світанки».

У ній є три розділи: «Край сивими легендами повитий», «Росяні світанки» і «Заповітне».

Про себе автор повідомив, що родом він з Тернопільщини, у батька було чотири гектари орної землі, і один га сінокосу. Тому роботи вистачало, батько шив чоботи і привчав до цієї роботи і своїх дітей. Після школи і служби в армії юнак залишився на надстрокову. У Військовій академії він отримав спеціальність «будівництво і реконструкція мостів». Службу проходив у дорожно-будівельній бригаді, управління якої дислокувалося у Мукачеві. Михайло Шушкевич брав участь у всьому комплексі робіт на будівництві автомобільної дороги «Київ – Державний кордон», зокрема на ділянці «Львів – Верецькийй перевал – Мукачево – Чоп».

З 2002 року почали виходити окремими виданнями його збірки. «Неподільна любов» (2002), «Цілющі джерела» (2003), «Намисто року» (2007), «Стежини і дороги долі» (2010). Спільно з Василем Пагирею у 2009 році упорядкував поетичну збірку «Мукачево», ліричний портрет.

Й у цій новій книжці є поезії Михайла Шушкевича, присвячені місту над Латорицею.

 
Мукачівська ратуша
 
Мукачівська ратуша скромно й велично
Сіяєш на площі немов діамант.
В минулі часи і в сучасні звеличена –
Спокою і миру надійний гарант.
Тобою пишається кожна родина,
І скромність і велич тобі до лиця.
Вже понад сторіччя, щочверті години,
Часи твої боєм чарують серця.
 
 
На фото: обкладинка книги «Росяні світанки»

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також