Мукачівець на власному досвіді показав, як сортувати сміття (ВІДЕО)

14
17

Щороку українець продукує близько 350-400 кілограмів сміття, і майже половину з цих відходів можна переробити і використовувати знову.

Мукачівець Максим Адаменко показав, як корисно можна позбутись побутового сміття. У ролику, який створив Максим, він показав, яке сміття сортується і що можна здавати за гроші.

За 2 тижні мукачівець зібрав коробку з скляними пляшками, коробку паперу, ПЕТ пляшками та пакет з поліетиленом. За все це він отримав майже 12 гривень.

Але користь тут зовсім не у грошах, ці відходи підуть не на смітник, а у переробку. Відповідно, воно не займе там місце і не буде декілька століть розкладатись.

Також нагадаємо, днями у Мукачеві анонсували масовий збір вторсировини.

Більше дивіться у ролику:


Коментарі

ДН
До нижнього

Чей Крым ?)))

Д0
до 08:23

Русня опущена, ти свій планшет під час шмону в камері куди никаєш? Хоча можна і не питати, ви всрусскіє - великі специ по запиханню всяких предметів собі в зад.

ДК
До кацапського педераста 08:23

Холоп кацапорилий , не погризи зі злості монітор ,бо бригадир тобі ботяра очко порве. Краще набери у свій порваний бомжами спермоприйомник гімна і плюнь в мою сторону.

ДД
До двох нижнiх овечок

Йдiть на полонину овечки випасайте, а ваша солов’iна стане вам у нагодi за бугром, коли очко будете пiдтирати вашим господарям !!!! Вашою спiвучою мовою не пишуться науковi працi, оскiльки , Ваша мова добряче пiдходить спiвати журливi пiснi та плести несинiтницi “ про велику окраiну «!!!! I ще один момент, в мене немае на планшетi вaшоi мови рабськоi !!!! Де вашi украiномовнi нобелiвськi премii ???? Факти навиди , укр чубатий!!!! Краще сиди тихенько та лижи чобiт панський , неук !!!

ДК
До кацапського педераста 21:36

Хотів тобі ,тупий кацапе відповісти ,але вистарчить і відповіді від 23:53. За ,що вам ботам тільки гроші платять ?

Д2
до 21:36

"вміеш", "твоі", "нобілівські", "свое", "эталон"... Продовжувати перелік твоїх помилок, русня дірява? Вже би писав своїм свинособачим мокшанським говором, якщо не вмієш писати українською, а не ганьбився тут як п'яний гукан. А краще сиди собі за поребриком на пляшці, дивися "голубой огоньок" і не лізь на українські сайти.

Д2
До 20:45

Ти вмiеш думати чи повторяти наче макака ?! Де твоi науковi труди, нобiлiвськi премii??? Що Ти корисного чи то нового придумав/ сотворив за свое життя ?? Ти Ж эталон , генератор нових вiдкриттiв...! Ну так похвалися !!! Чи Ти тiльки пердiти навчився? Аргументуй свою верховинську позицiю, що до вмiння думати-« натягнути ближнього свого»!!!

ДН
До нижнього

Біда ,що тебе думати не навчили , а лиш писати.

ДЮ
До ю

Яка зарплата вчителя/ пенсiя , якi навчили писати та читати твою маму циганку i батька-алкаша зараз в неньцi ???? Як ся мае твуй дiдо в аргентинi ?)) зараз той чемпioн -хто бiльше вкрав , ще ix називають : бiзнесменами, пiдприемцями, чиновниками, президентами -совiсть нацii !!!

R
reX56

А АВЕ на власному прикладі не хоче шось показати?

Ю
ю

дуже сьме при комуняках гащдами боли.... Се ся дууууде чуствовало у очиридях. Докус не рабом чи лопухом. А Паном....

ДН
До нижнього 10:31

а ще менi подобаеться, як цим рогулям, свинопасам, вiвцям з полонин еврогосподарi внушили знищити самих себе. Воювати проти словян, вирождатися i не звертати увагу на наплив чорних сюди.

ДН
До нижнього

Горбатий зробив те , що йому сказали зробити брати з USA та демократи еврапейськi, щоб розвалити СССР !!!! За бугром не хотiли бачити сильну iмперiю ...а сама чилядь , що проживала республiках так i хотiла стати холопами в феодально-капiталiстичному свiтi !!! Вiтаю...землю продали на окраiнi-стане « евросмiтником для евровiдходiв, а цей неборак сортуе 10 кг вiдходiв!!!!! Краiна нагуляних рабiв !

C
citizen

5. керманичам сприяти з'явленню переробних підприємств в області.

C
citizen

До цього питання потрібен системний підхід. 1. забезпечити місто зручними пунктами здачі/смітниками 2. рекламувати відповідальне ставлення до чистоти та екології де тільки можливо і БЕЗКОШТОВНО! (сайти Мукачево нет, міськвиконкому та багато інших ресурсів, різні тематичні заходи) 3. привчати дітей вдома і в начальних закладах сортувати сміття (тут важлива розповсюджена наявність таких смітників) 4. кожен повинен усвідомити важливість цього питання і починати з себе.

C
citizen

Всіх з Новим Роком! Респект Максиму за відео, але тут "але" (не в адрес Максима) можу перераховувати дуже довго. Пам'ятаю, в останні роки радянських часів і в перші роки незалежності таку картину: доїдаєшь в центрі морозиво, хочеш викинути стаканчик а смітника нема, йдеш 50 метрів, 100 і т.д., а його все нема. Зі злості аж хотілося демонстративно викинути на землю (звісно, так не робив). Зараз - схожа ситуація зі смітниками для сортованих відходів. Збирати все це в квартирі, потім відвозити по заторам "на край географії" будуть в кращому випадку одиниці. Раніше в мікрорайоні стояли відповідні смітники від АВЕ. Питання до АВЕ та міськвиконкому: чому зараз їх нема? Чому позаду кінотеатру смітник з пластиком часто повний і не вивозиться? Чому не можна придумати, придбати ці (для сортованих відходів) смітники такого типу, щоб з них не забирали/не розносили відходи бомжі та інші? Якщо фінансово невигідно, то поставте хочаб по одному великому на мікрорайон (Росвигово, Підгоряни і т. д.).

М2
Мукачивець 2

А смысл сортировать мусор ? У нас к примеру контейнер для пластика тупо не вывозит AVE, он постоянно полный. Сортируешь бутылки пластиковые в отдельный пакет, идешь к мусорке, а там тупо некуда выкидывать пластик. Ставишь пакет возле контейнера, приезжает мусоровоз и забирает этот пакет с остальным мусором из обычных контейнеров.

Читайте також