Мукачівець сам змайстрував пивоварню і почав варити пиво за традиціями доби Ракоці ІІ (ФОТО)

26
9

Наразі – це єдина пивоварня у місті, де в далекому 1701 році було засновану першу на території сучасної України пивоварню.

Як розповів Михайло Ганічка виданню Varosh, заснувати пивоварню було для нього ідеєю фікс. Спершу він багато вивчав справу пивовара, а тоді разом з помічниками самотужки змайстрували власну пивоварню, де зараз варять 4 сорти пива – біле, бурштинове, темне і авторське «від пивовара».

Більше того, спеціально під перший пивний фестиваль у Мукачеві «Варишське пиво» Михайло з колегами зварили особливе пиво – Варишське, яким частуватимуть гостей фесту вже від сьогодні.

Повну історію про наразі єдину в Мукачеві пивоварню читайте у матеріалі Графська пивоварня у Мукачеві: відтворюючи традиції доби Ференца Ракоці ІІ, а також приходьте на фестиваль у парку «Перемога» на пивну дегустацію.
 

Коментарі

Т
Тетяна

Людина мала ціль, і досягла результату! Це чудово! Молодець! Успіхів і надалі!!!

G
green

Я працював і Михайловича і бачив його роботу з самого початку, коли він варив пиво у каструлі і ми разом куштували його, потім він змайстрував більшу ємність, автоматику яка управляє процесом ми з ним двоє підключали, потім він ще одну цистерну зварив... потім ще одну.... Люди, це нереальний труд, 1000 годин в інтернеті, 1000 годин телефонних розмов... у нього багато ТИСЯЧ літрів вилитого пива в каналізацію тому що десь зробив помилку, десь в процесі пару хвилин не витримав.. Тут вкладено 1000 годин, 1000 грошей і 1000 нервів! А що ви створили ? Продукт, послугу, магазин, кафе, ресторан... ???

П
Пивовар-аматор

От я кілька разів варив вдома, на кухні, пиво з ячмінної кави - так це справді "сам". Мені, щоправда, й маструвати не довелося - треба було лише каструлю та банку. Пиво вийшло так собі, але варто було б і повторити при нагоді - бо справжнє, живе...

X
Xxx

Були вже в цьому закладi нi один раз, то пиво в грязних бокалах дадуть, то пиво не свiже, то шовдарь до пива тухлий попався,то свинячi вушка з шерсю подають. Вибора якiсного алкоголя нема...

Z
z

слухайте,великі коментатори, а що зробили ви? як тільки хтось робить добру справу, а не сидить і триндить, то ви, як ворони із заздрощів каркаете! заздрість зідае мозок! займіться справами!

Р
редактору

Навчіться писати, не видумовувати собі сенсації. Мій дідо самогонний апарат своїми руками зробив, а тут йдеться про бізнес і вкладениі кошти. До речі, в Зірці є пивоварня, яку Ровт зробив, років 15 тому...

А
Аньця

Сам? Може вклав грошi сам?

P
PriesT

І зовсім не перша пивоварня. Одні з найстаріших пивоварень в Україні це Микулинецька та Уманська. Десь близько 15 століття. Але то, що старіше Львівської, то факт, Львівська пивоварня , м'яко кажучи, говорить неправду в рекламі )

М
Мартин

Сам змайстрував - це коли дома, на коліні з підручних матеріалів. А не коли заводська лінія у Міші на території "Графського двору"))))))

Читайте також