Мукачівка, яка зібралася на Еверест, сподівається, що дух гори пустить її на вершину

9
13

Ірина Галай розповіла подробиці, як на Пасху підкорила Північне сідло, що на висоті 7000 м.

- Щоб дістатися Північного Сідла і опинитися на висоті 7000 метрів, потрібно за допомогою жумар здолати крижану 300-метрову стіну. Дертися доводиться практично по вертикалі. Це був найцікавіший день експедиції, але і найскладніший. Я люблю елементи скелелазіння. По суті, піднявшись на сідло, опиняєшся на фінішній прямій до піку. Далі до вершини все пішки, але головна складність - висота, - розповідає у своєму блозі Ірина.

Дівчина додає, що ця висота для багатьох альпіністів стає фінішною точкою експедиції, але для неї це лише черговий рубіж на шляху до вершини.

Більше того, розповідає Ірина, вони з колегами були першими, хто цьогоріч заночував на Північному Сідлі:

- Я спала як немовля в колисці, але в моєму випадку гірська хвороба проявилася у вигляді повної відсутності апетиту. Я не змогла навіть печиво в себе засунути. Пила лише солодкий чай. Довше однієї ночі залишатися на сідлі немає сенсу, потрібно опускатися назад в табір, щоб відпочити і відновити сили. Хоча я планувала провести експеримент і зганяти на Сідло ще раз без використання перил: з льодорубом і "кішками", - додає мукачівка.

Вона щиро зізнається, що їй вже кортить на вершину, але і тренер наполягає на планомірності навантажень, і прогноз погоди не радує.

- Передають сніг. Та й поруччя на вершину ще не провісили (цим займається китайський спецзагін, але через погодні умови і сильного вітру вони не ризикують туди лізти). Так що якщо китайці не провисання перила, я піду сама. Жартую. В запасі ще два тижні. Сподіваюся, дух Джомолунгми вгамується і пустить мене до себе в гості, - каже Ірина.

Нагадаємо, що Ірина Галай планує стати першою українкою, яка підкорить найвищу точку землі - Еверест.

 

Коментарі

В
Віктор

Ірина - МОЛОДЕЦЬ! А доллари на вітер - так і живи Мішку своїм розумом, до інших не пхайся.

С
Саньок

Умнічка і дуже сміла!

К
Катя

Молодець, хай тобі щастить!

П
пастирь

Найтяжкий шлях,від розуму до серця ,всього 40 сантиметрів, яка не кожна людина може подолати!

1
145

Ірина, бажаю тобі всього найкращого в досягненні твоєї мети. Ти молодчинка, ти крута!!! Нехай тобі дує тільки попутний вітер. Тримайся, успіхів!!!

У
усім

віп дівкам не до вас смертних та ваших проблем.

Б
Баламут

До Мішка. Пенсія 1200грн , Ето 50 Долляру бабулі.Ви не робите , я не вкалую , і ....вона вернеться з Еверсту сюди назад і...теж працювати не буде. А її дорогу теж кормити потрібно, і непогано кормити.Як Україна нас таких ще бірує кормити?Хай щастить на горах,аби нич не працювати.

К
крумпиль

умнічка, Іра! най ти Богонько помогать! І мы ся помолеме за тебе! а кибысь іщи не была така майданута,та товди бы ти ціни не было!!! ,

М
мукачівець

Молодчинка !Хай щастить !

ДМ
до Мішки

не мільйон, а десь 50 000 Євро про провіднику та організатору + спорядження, яка щоправда теж має бути дуже дуже дороге ))) Подивись фільм "Еверест" - там якраз про тарифи була мова )))

*
***

Щасти тобі, Іринко!

ММ
Мішку Мішку!

тобі яка різниця, іди хоть на Говерлу прогуляйся!

М
Мішко

Мільйон долларів на вітер.

Читайте також