Мукачівська греко-католицька єпархія опікується в’язнями

7
0

В Ужгородському слідчому ізоляторі (СІЗО) ув'язнених вже традиційно відвідує капелан, призначений управлінням Мукачівської греко-католицької єпархії.

Першим, хто переступив поріг цього закладу як духівник після легалізації Греко-католицької Церкви, був отець Йосиф-Андрій Васков. Сьогодні регіональне відділення покарань №9 теж не залишилося без душпастирської уваги. Троє священиків Мукачівської єпархії мають декрет обслуговувати паству - чоловіків, жінок та неповнолітніх, що чекають судового вироку за ґратами.

Цього року завдяки зусиллям парохій міста Ужгорода протягом Різдвяного посту було зібрано значну частину необхідних речей для ув'язнених, від яких відвернулися рідні та близькі. На євангельський заклик "Я був у в'язниці, і ви відвідали мене" відгукнулися люди і зібрали речі першої необхідності (одяг та засоби особистої гігієни) для своїх братів і сестер у Христі, що очікують на руку допомоги за ґратами.

Особливою несподіванкою для ув'язнених став прихід молодіжно-дитячого вертепу, який через різдвяне дійство відтворив родинну атмосферу Христового Різдва в актовому залі закритого закладу. Тепло побажань і коляд стали будуючими і для самих учасників вертепу, які із враженнями і глибокими роздумами повернулися до рідного кафедрального Хрестовоздвиженського собору на Божественну вечірню Літургію.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також