Мукачівська поетеса презентувала свою "Свободную душу"

5
1

Під назвою "Поезію творить любов", 14 червня у читальній залі Мукачівської міської книгозбірні відбувся творчий вечір мукачівської поетеси Валентини Кушнір, на якому вона презентувала свою першу поетичну збірку "Свободная душа".

У нещодавно виданій збірці віршів є багато вишуканих творів мистецтва слова, що зачіпають найтонші струни людської душі. І в цьому могли пересвідчитися всі запрошені на зустріч: творча еліта міста, друзі та рідні поетки, читачі бібліотеки.

Злет душі Валентини Дмитрівни знайшов своє місце у її творчості: поезії, музиці, натхненній співпраці із талановитими людьми. З вітальними словами виступали друзі і колеги по перу: Катерина Цирбус, Тамара Курей, Мирослав Дочинець, Тетяна Рибар, Олександр Дулішкович, Михайло Герц, Мар'яна Лиховид – усі вони побажали поетесі творчої наснаги, щастя та добробуту. Зокрема, письменник, журналіст, директор видавництва "Карпатська вежа" (до речі, саме у цьому видавництві побачила світ збірка поезій "Свободная душа") Мирослав Дочинець у своєму виступі відзначив: "Творчість Валентини Кушнір мені уявляється гірським потоком з чистою водою і бурхливою течією. З першого погляду вона нібито проста, тиха, і в той же час – дуже глибока, дуже символічна, щира, лірична, і, однозначно – цікава і довгоочікувана всіма нами".

Хочеться відзначити, що на слова поетеси написано багато пісень, окремі з яких прозвучали у виконанні О.Дулішковича ("Любимій") та доньки поетеси – Тетяни ("Мамі", "Нам нельзя друг без друга", "Жёлтые мосты").

Пані Валентина причаровує не тільки своїми віршами, але й надзвичайно молодечою енергією і добрим почуттям гумору. Можливо тому її творчий вечір пройшов на одному диханні. Гостя розповідала про себе, відповідала на численні запитання, ділилася порадами, читала власні твори...

– Це не просто вечір, – скаже вона потім, – а щасливі хвилини, коли я можу показати вам свою творчість, свої вірші, коли бачу, що ви сприймаєте їх не слухом, а всім серцем, всією душею.

P.S. Ми часто замислюємося - що зближує людей? Думаю, що ось на таких зустрічах їх зближує поезія, відкритість думок, щирість суджень. А ще чимало такого, що іноді важко висловити словами, чим переповнена душа. Саме поезія має здатність підносити нас над буденністю, над дрібницями, вона робить нас добрішими, ніжнішими, закоханішими. Тож щиро раджу: відвідуйте творчі акції, які влаштовує міська книгозбірня, звертайтеся до її фондів, де зібрано поетичні твори як класиків світової і вітчизняної літератури, так і творчість наших закарпатських поетів. Відпочивайте душею і, за словами Валентини Кушнір "пусть счастьем будет озарён в любви наш каждый миг".

Коментарі

Д
дир

А вільної душі немає?

Читайте також