Мукачівська православна єпархія привітала працівників архіву

8
0

24 грудня – день працівника архівних установ. З нагоди професійного свята 27 грудня владика Феодор привітав працівників держаного архіву Закарпатської області з професійним святом.

 

У вітальному слові архієпископ Феодор зокрема сказав: «Шановний Михайло Дмитрович! Від імені Мукачівської Православної єпархії і від себе особисто щиро вітаю Вас та працівників ДАЗО з професійним святом – Днем працівників архівних установ.

У складному процесі утвердження нашої історії у глобалізованому світі роль архівної справи є надзвичайно важливою. Своєю щоденною наполегливою творчою працею Ви забезпечуєте надійне збереження і примноження Національного архівного фонду – нашого безцінного скарбу, пам’яті нації, в якій акумульовано історичні документи про багатовікову історію. Здатність зберігати та примножувати свою історико-культурну спадщину, поєднувати у своїй діяльності минуле, сьогодення і майбутнє свідчить про зрілість та духовний і інтелектуальний розвиток нації.

Завдяки вашій професійній діяльності стали можливими доступ до документальної бази досліджень складного і часом трагічного минулого Православної Церкви на Закарпатті, утвердження історичної правди і справедливості. Милістю Божою та з Вашою допомогою ми змогли підготувати не одне спільне історичне дослідження про минувшину Мукачівської Православної єпархії. Цікаві, а головне актуальні для віруючої свідомості книги принесли читачам повчальний життєвий образ подвижників нашого краю в історично-правдивому світлі.

Дозвольте від духовенства, вірників та працівників Мукачівського єпархіального управління і від себе особисто подякувати Вам за професіональну роботу під Вашим керівництвом, яка принесла користь душам десятків тисяч віруючих сердець.

Висловлюю Вам Михайло Дмитрович, шановні працівники обласного архіву щиру вдячність за натхненну працю і вірність благородній професії хранителів нашої історії. Сердечно бажаю творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, нових успіхів у досягненні вашої високої професійної мети – збереженні історичної спадщини Українського народу!

Сподіваюся, що наша тісна творча співпраця, яка симфонічно доповнює одна одну і надалі буде мати своє продовження і розвиток.

Нехай Милостивий Господь, допомагає Вам у всіх Ваших звершеннях і задумах і благословить Вас на добрі справи».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також