Мукачівська райрада виділила кошти для 4 батальйону територіальної оборони (ВІДЕО)

9
0

57 із 78 депутатів Мукачівської сесії райради не змогли виділити додаткові півтора мільйона гривень сільським і селищним радам, а їх голови, залишили сесійний зал прямо посеред засідання.

Питання про зміни до бюджету викликали непорозуміння і сутички в залі, депутати хотіли допомогти, та голосів рішення не набрало. Сесію не закрили, вирішили за тиждень провести 4 пленарне засідання.

Перше питання і одразу не без пропозицій. 250 тисяч гривень для матеріально-технічного забезпечення 4 батальйону територіальної оборони депутатам виявилось замало. Посприяв цьому виступ командира батальйону, який запевнив, що Міністерство оборони виділило кошти лише на шкарпетки, добре що свідомі закарпатці допомагають чим можуть.

Зважаючи на потреби військових, депутати запропонували збільшити суму допомоги мінімум на 50 відсотків.

Підтримали майже одноголосно, чого не можна сказати про зміни до бюджету на цей рік, зокрема виділення півтора мільйона гривень для сільських бюджетів району. Це питання на бюджетних комісіях не розглянули, тому на засіданні виникло чимало запитань і претензій.

Депутати вирішили перенести  бюджетне питання на наступне пленарне засідання, з чим сільські та селищні голови не погодилися і разом залишили сесійний зал, мовляв, запросили, а до їх думки не прислухалися.

У підсумку ледве дійшли згоди зібрати пленарне засідання за тиждень 10 липня, аби узгодити із селищними і сільскими головами, скільки грошей їм необіхдно до кінця року. Не менше питань викликала і проблема порушення меж кар’єру у Горонді. Її вже другий рік поспіль вирішує прокуратура.  Проблеми Горондівського карєру вже давно турбують громаду, сутички в залі через них не вщухали, депутати почали навіть переходити на особистості. Зокрема, суперечка виникла між депутатом Людвігом Біровим, який має пряме відношення до кар»єру та депутатом Володимиром  Кентешем, який став на сторону обуреної роботою  кар»єру громади села Горонда.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також