Мукачівське "Діамантове сузір'я" відсвяткувало Івана Купала (ФОТО)

9
2

Згадати українські народні традиції та взяти участь у купальських дійствах зібралися читачі бібліотеки та члени літоб'єднання "Діамантове сузір'я" на етнохвилинки „Гей, на Івана! Гей, на Купала!”.

Гостинно зустрів учасників та гостей дійства читальний зал дитячої бібліотеки декорований в етностилі. Елементи купальських символів гармонійно вплелися в саме свято, яке розпочала керівник літоб’єднання „Діамантове сузір’я” Ржевська Світлана Олександрівна. Вона розповіла про традиційне свято нашого народу - Івана Купала, про звичаї та символіку купальських атрибутів.

Під час свята звучали купальські пісні, декламувались власні поетичні доробки юних поетів, дівчата плели віночки, розігрували сценки народних гулянь. 
 
Гості свята голова літоб'єднання "Рідне слово" Шушкевич М.Я. та отець Олег висловили свої щирі почуття до учасників дійства, побажали їм натхнення та творчих злетів. А гуртківці в свою чергу подарували бібліотеці, на знак шани та вдячності, сплетений власноруч вінок творчості. 
 
Закінчилось свято на березі річки Латориці, де дівчата пускали сплетені віночки.

Коментарі

Б
Босорканя

Була, широкорозвернута реклама про проведення подібного св"ята на Івана Купала у Воєводині. Не має жодної інформації, як же воно було проведене. Але народу рот не закриєш, подейкують що були аж три глядачі: Ледида, Мошак і Качур та й ще три спортсмени і чотири тьоті в халаті. Навіть я на своїй мітлі не прилетіла.

1
123

Яна купала - язичество. Краще би відсвяткували свято Івана Предтечі, сходили до церкви, помолились, діточкам розказали, показали якусь виставу про життя святого.А так на другий рік будуть скакати голі через багаття, ворожити, і то теж буде "фольклором"....

Читайте також