Мукачівські активісти за те, щоб школярі вивчали угорську мову (ДОКУМЕНТ)

8
19

Громадські активісти Мукачева ініціюють вивчення угорської мови у школах міста, як обов’язкової другої іноземної.

Про це повідомляє на своїй сторінці у "Фейсбук" газета "Наша справа".

Коментарі

"
"1984"

в принципе на земле достаточно одного языка но основного глобально-международного то есть английского.а лишний промыв мозгов так это чтоб разделять и властвовать по древнеримскому принципу.глобальная элита заинтересована в различных гемороях-кодиировках на мозг глобалорабов.

М
мукію

паспорт мадярський в зуьи і назрен за Тису врокашови з тим мером недоправленим з тов пзійськов мадярськов мовов!!!

ДМ
До мукія

Спочатку закінчуй вечірню школу,як мінімум,і спитай у мамки чи можно таке писати.(ДИБІЛЬЧИКУ).

М
мукачевец

вы ещо идиш предложите усить....!!!))) Решил напоследок своейго собачего мерства умадяронить МУКАЧЕВО???!!!!

Д
Дмитрий

При Союзе учили начиная с 4-го класса один язык, и большинство учеников как минимум основы знали этого языка, на уровне более-менее свободного изъяснения. Давайте 8 языков, действительно, как пишет тут один комментатор, введём в школе, и именно как обязательные,и будут дети знать в каждом языке "здравствуй", "до свидания", досчитать до 10ти. Зато будут "знать 8 языков". И учителям сколько работы прибавится... часов много будет... Это профанация, которая реально ведёт к деградации образования. И так, к сожалению, по многим предметам.

Д
Дмитрий

Зачем постоянно кому-то что-то навязывать? Это тоталитарное мышление, оставшееся от времён тоталитаризма. "Як обов’язкової другої іноземної" Личность ребёнка должна развиваться более или менее свободно. А если я скажу что давайте введём танцы на льду вот именно как обязательный урок? Ничего плохого тут нет, если только это не навязывать. Должен быть какой-то образовательный минимум, остальное - факультативы, кружки. Венгерский язык, даже на Закарпатье, вряд ли можно вводить в качестве обязательного предмета. Кому очень надо - кто бы спорил, в качестве факультатива, почему бы нет. Ввели в школе, начиная с начальной - 2 языка, английский и немецкий, теперь дети не знают толком ни того, ни другого - путают. Это профанация и мучения для детей. Впечатление , что раздувают штаты, часы, чтобы дать работу "своим" учителям-предметникам...

В
василь

Якщо діти будуть вивчати якусь із мов держав з якими межує Закарпаття, то зможуть і постійно практикуватися в їх знанні, адже досить часто в Ужгороді можна почути словацьку, угорську на вулиці.

В
Володимир

Я тільки ЗА вивчення угорської, словацької, польської мов для переважної більшості населення Закарпаття, та за вивчення румунської мови для мешканців Тячівщини та Рахівщини де переважна більшість населення румунів, але є і угорці то і за те щоб по бажанню вивчали теж угорську мову, ми ж живемо поряд з Словаччиною, Угорщиною,Польщею, та Румунією от тому і потрібно і це моя думка вивчати ті мови які допоможуть нам в спілкуванні з нашими сусідами.Я також ЗА вивчення англійської, німецької т а французької мов, тільки тому що вони визнані міжнародними мовами в спілкуванні, так що я тільки ЗА і повністю підтримую дану пропозицію...

ЩЧ
Що читав

"Для мешканців міста важливо, щоб підростаюче покоління вивчало мову однієї з країн, що мають кордон з нашою областю". Краще не скажеш! Невже стаємо європейцями!

Z
ZRKN

В гімназії вивчається німецька мова, як друга і думаю, з неї більше толку. Та все ж краще вже угорську вчити, ніж російську.

0
007

Якщо російська рахується,як іноземна,то чому в нашому краї не можно угорську теж прирівняти до іноземної?

P
PriesT

Василь, ви праві на 1000%. Не догледів. Комусь дуже хочеться щоб бажане прийняли за дійсне.

В
василь

У тексті взагалі не йде мова про якусь конкретну мову.

Б
бороцквы

мож учити і 5 мов, аби ся хотіли вчити, лиш чого "активісти" не за іспанську чи німецьку?...

P
PriesT

Румунія угорців - 6.8%, Сербія - 3.9%, Словаччина - 9.7%. Сумніваюсь, що ви там зможете всюди вільно поспілкуватись всюди угорською. Навіть у такій маленькій країні як Швейцарія люди з одних кантонів не розуміють людей з інших кантонів. Порівнювати угорську мову за розповсюдженням і вживанням з англійською (більше 1 млрд носіїв) марно.

I
Istvan

Угорською мовою вільно можете спілкуватися і в Румунії, і в Сербії, і в Словачині...

М
Мукачивка

безперечно английську!мадярською розмовляють переважно ти,хто розмовляе нею вдома!нехай роблять факультатив по-бажанню якщо хочуть,а так мадярська ни для чого!е мадярська школа,хто хоче щоб його дитина вчила,нехай туди виддасть.

P
PriesT

Хай краще вчать англійську, як мову для міжнародного спілкування, а не мову невеличкої країні, яку ніхто більш не використовує.

Я
Я

Лично я и руками и ногами ЗА!!!!!!!!!!!!!! Это действительно очень правильная инициатива, оправданная реалиями действительности. Было бы прекрасно!

Читайте також