Мукачівські ДАІшники взялись за приватні та службові парковки (ФОТО)

10
6

До працівників державтоінспекції надійшло ряд звернень громадян стосовно встановлення на проїзній частині та тротуарах запірних пристроїв, стовпчиків, ланцюгів тощо, які перешкоджають паркуванню, проїзду транспортних засобів і проходу пішоходів.

Правоохоронці ДАІ Мукачівського міськвідділу міліції під час проведення весняного комісійного обстеження вулично-дорожньої мережі виявляють місця встановлення на проїзній частині та тротуарах так званих запірних пристроїв. Як розповідає начальник відділення ДАІ Мукачівського міськвідділу міліції Томаш Дулов, - трапляються випадки, коли під дорожніми знаками 3.21 "В’їзд заборонено", 3.34 "Зупинку заборонено", 3.35 "Стоянку заборонено", 3.38 "Зона обмеженої стоянки", 5.38 "Місце для стоянки", 5.39 "Зона стоянки" встановлено таблички, які не передбачені діючими стандартами.

Корпоративні та приватні автостоянки є незаконними. І пересічні водії можуть сміливо ігнорувати різноманітні таблички із написами на кшталт «Для службового транспорту», «Паркування заборонено, окрім а\м ..,» й таке інше.

В українському законодавстві чітко визначено, що проїжджа частина вулиць призначена для автотранспорту, а тротуар – для пішоходів, які є такими ж повноправними учасниками руху, як і водії, розповідає начальник Мукачівського міськвідділу міліції Василь Швенда. Правда, для легковиків та мотоциклів зроблено виняток. За Правилами дорожнього руху їх дозволено паркувати на краю тротуарів, але за умови, що для пересування пішого люду між транспортом та будівлями має залишатися не менше 2-х метрів. Проте,  як не прикро, часто ці вимоги не дотримуються самими ж учасниками дорожнього руху, за що,  практично, щодня притягуються до адміністративної відповідальності, пише Наталія Машіко Мукачівський МВ УМВС

Коментарі

Д7
до 777

Маєш повне право поспускати еолеса..

7
777

А як боротися з хамами,які стають перед в"їздом до чужого домогосподарства? Крутому бику захотілося попити кави чи пива,а ти мусиш чекати на тупориле створіння.

Н
Небайдужий

Томаш, підніми уже свою гузицю та займися роботов. За день стільки бабла можна накосити у бюджет,що за місяць мож буде всі дороги у вареши удремонтовати, а ви соплі жуєте. Робити треба, а не у засідці коло береговського моста сидіти. Гнати Вас треба, а найняти 5 поліцаю із Мадярщини та они скоро порядок наведуть. Вдень у центрі проїхати не мож бо корчі уже і поперек путя лишавуть. Люстровати вас треба по настоящому, а не так ги тоту кончені люстратори.

№0
№ 0333

Для водія чорного Лексуса №0333, який щоденно стоїть на зустрічній полосі,прямо в центрі на тротуарі біля пішоходного переходу поруч із стоянкою на території Синагоги закони України -це не для нього. Таке враження, що цей водій живе на Марсі і щоденно приземляється в одне і те місце, а головне, що влада не наведе елементарний порядок із цим нахабним власником, який навмисно демонструє свою зневагу як до законів та дорожніх правил. В інтернеті неодноразово виставляли фото із цими "рогатими оленями", яким наплювати на нас з вами, шановні громадяни України!

.
...

не менше 3-х метрів... неуки

2
232

... а тротуар – для пішоходів. Тоді чому всі автяки на тротуарах. Цим питання хтось колись займеться? Якщо автяки на тротуарах, тоді пішоходам потрібно виходити на проїжджу частину.

Читайте також