Мукачівські депутати просять облраду передати місту закинуту будівлю на Коменсього

13
1

Сьогодні на сесії депутати звернулися до Закарпатської обласної ради щодо передачі до комунальної власності Мукачівської громади передання об’єкта незавершеного будівництва по вулиці Коменського Яна Амоса, 66.

Будівля вже давно знаходиться у занедбаному та аварійному стані, про це сьогодні повідомила Мукачівська міська рада.

Далі текст звернення:

Звернення депутатів Мукачівської міської ради

щодо передання об’єкта незавершеного будівництва до комунальної власності Мукачівської міської територіальної громади

Депутати Мукачівської міської ради звертаються до Вас зі зверненням щодо вирішення питання передання об’єкта незавершеного будівництва до комунальної власності Мукачівської міської територіальної громади.

Місто Мукачево є містом обласного підпорядкування, яке стрімко розвивається та потребує більшої кількості закладів освіти та спорту.

За останні декілька років з бюджету Мукачівської міської територіальної громади виділено десятки мільйонів гривень на реконструкцію об’єктів освіти та спорту, а також - на будівництво спортивних майданчиків.

Так, в місті Мукачево, по вулиці Коменського Яна Амоса, 66, розташований об’єкт незавершеного будівництва, який перебуває у власності Закарпатської обласної ради та, відповідно, на балансі Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Красного поля Закарпатської обласної ради.

Рішенням Закарпатської обласної ради від 24.04.2009 № 860 «Про передачу

нерухомого майна» передбачено передачу вищезгаданого об’єкта незавершеного будівництва із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у власність територіальної громади м. Мукачево за умови збереження профілю об’єкта.

Однак, Закарпатською обласною радою не вжито жодних заходів щодо передачі об’єкта незавершеного будівництва у комунальну власність міста Мукачева.

У подальшому, своїм рішенням від 13.12.2018 № 1367 Закарпатська обласна скасувала рішення № 860 від 24.04.2009 про передачу відповідного об’єкта.

Попри це, кошти на завершення розпочатого будівництва Закарпатською обласною не виділялися, зокрема, - у зв’язку із складною ситуацією в державі та браком коштів в обласному бюджеті.

Тобто, об’єкт незавершеного будівництва, що розміщений в місті Мукачево, по вулиці Коменського Яна Амоса, 66, на сьогоднішній день залишається у вкрай занедбаному та аварійному стані. Навколо недобудованого об’єкта розташована багатоповерхова житлова забудова, з якої діти та підлітки мають безперешкодний доступ до цього об’єкту, що становить загрозу для їхнього життя та здоров’я.

Відтак, просимо Вас розглянути питання передання об’єкта незавершеного будівництва за адресою місто Мукачево, вулиця Коменського Яна Амоса, 66, із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та передати такий об’єкт у комунальну власність Мукачівської міської територіальної громади в особі Мукачівської міської ради.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

І
Іван

Чубірка з Громовим продадуть, бакси в карман, а не Мукачеву

Читайте також