Мукачівські міліціонери попереджають про двох шахрайок (ФОТО)

11
2

Слідчим Мукачівського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження, пов’язане за фактом шахрайства.

Дві жінки під приводом ворожби, залякуючи хворобою та іншими нещастями, виманили у своєї жертви золоті вироби, повідомляє Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС.
    
Вчора близько 20.00 год. у районі Франка дві циганки-шахрайки обдурили мукачівку. До дівчини підійшли лиходійки і спиталася як пройти до центру. Незамовкаючи почали бесіду, розповіли декілька фактів про сім”ю, що трапилося горе, що у родині останнім часом негаразди і з  тривогою у голосі повідомила їй, що у сім’ї скоро станеться біда – важко захворіє її матір і у муках невдовзі помре.  Далі дівчині повідомили, що всьому винуваті гроші та цінні речі, які має на зберіганні родина. Мовляв, у них закладене зло. Щоб зняти порчу, треба принести як найбільше куп’юр та золотих виробів. Потерпіла пішла додому, шукаючи валюту та золото. Та принесла злодійкам золоті вироби.Шахрайки, отримавши те, за чим прийшли, відійшли в інший двір, щоб прочитати молитву і, зрозуміло, назад не повернулися. Розгублена дівчина тільки тоді зрозуміла, що накоїла. Наразі по даному факту триває досудове розслідування.

Подібні шахрайства трапляються час від часу. Ворожки використовують найрізноманітніші прийоми, щоб переконати потерпілих, використовують голки та інші речі, аби обдурені люди несли з дому гроші та золоті вироби, які, так би мовити, мають “врятувати” від нещастя родину.

“Працівники міліції звертаються до місцевих мешканців, що найкраще не вступати у розмову з будь-ким, хто пропонує допомогу. У шарлатанів, псевдоцілителів, ворожок, як правило, одне на думці – вициганити у потерпілих якомога більше грошей. Слід пам’ятати, що монотонно повторювані фрази, ворожіння, “пророкування” проникає глибоко у свідомість, паралізуючи волю і мислення тих, хто легко піддається психологічному впливу. Оговтавшись, як правило, потерпілі бачать, що пізно хапатись за спорожнілий гаманець чи намагатись повернути втрачені цінні речі. Правоохоронці   застерігають: не будьте надто довірливими. Навряд чи невідома особа, яку ви стрінете на вулиці, впустите у хату, допоможе вам вирішити родинні проблеми чи покращити здоров’я. Як свідчить статистика, найчастіше на гачок дурисвіток потрапляють жінки та неповнолітні дівчата. Найкраще, не мати справу з пройдисвітками, а коли й потрапите на гачок до шахрайок, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції телефоном 02, намагайтеся запам’ятати їх риси обличчя, одяг та інші прикмети”.- зазначає начальник  Мукачівського міськвідділу  міліції Василь Швенда.

Наразі правоохоронцями Мукачівського міськвідділу міліції проводиться комплекс заходів щодо встановлення осіб причетних до вчинення цього злочину. Також за словами потерпілої складено фоторобот.

Хто володіє будь-якою інформацією щодо встановлення шахрайок, просимо звертатись до Мукачівського МВ УМВС за адресою: м.Мукачево,  вул.Я.Мудрого,8 тел. (03131) 2-23-32, (095) 38 30 575 або «102».

Коментарі

А
Андрій

Як вказано "допомогою до працівників міліції телефоном 02" я сумніваюся що хтось за цим номером підійме слухавку, адже напевне вже телефонують 102:)))

А
Адмін

Як можна повірити в таку істрію

Читайте також