Мукачівські садочки переведуть на роздільне сортування відходів

7
6

Про такі новації повідомляє начальник управління освіти міськвиконкому Катерина Кришінець-Андялошій.

За її словами такі проекти успішно втілюються в освітніх закладах Європи, а вже з нового навчального року запровадять еко-проект і в Мукачеві.

«З першого вересня в дитсадках Мукачева запроваджуємо роздільне сортування відходів. Така практика існує в начальних закладах країн ЄС, тому і в нашому місті дітвора долучатиметься до такого проекту. Міський бюджет профінансує закупівлю всього необхідного – спеціальні урни для паперу, пластику, відпрацьованих батарейок, лампочок. В Європі лише 20% побутових відходів не переробляють. У нас ситуація кардинально різниться. Тому вже з юного віку ми маємо долучати дітей до екологічних проектів, які виховують бережливе ставлення до навколишнього середовища», - зазначає Катерина Кришінець-Андялошій.
 

Коментарі

Т
тьотя

Спочатку нехай дорослі навчатся сортрувати сміття,а потім дітей .Тим більше про якее сортування дітей мсоже бути в дитсадку .Якщо в садику помоєму кухня готовить ,вихователі займаються з дітками .

Д
ДА!

ПРАВИЛЬНО ! Детей надо приучать сортировать мусор с малого возраста !

О
Олександр

Нашо дітям сортувати мусор? тим більше батарейки в яких е сірчана кислота?...

Д
Дідо

А ти Клаво не балдій а вчися сортовати мусор

К
Клава

.....Я балдєю. Статтю про групове гволтуваня в Мукачеві прочитало більш 15 тис. чоловик. А статті про Стоновище з єкологією читає максимум 1 тис чоловік а мінімум 999 чол. Тай на вшиткой Закарпаття 3три урни для смітя то дуже мальо

Е
Еколог

Ну з садіками зрозуміло. А як бути зі школами та інститутами? А як бути з Закарпаттям??? У Маскаля одна задача, заробити Бабло,а потому СВАЛИТИ З ЗАКАРПАТТЯ.Його сім.я тут жити не збирається.Тому сміття та рубка лісу, це проблеми місцевих аборигенів і губернатора це не еб.....вірніше це не бавить.

Читайте також