Мукачівські шахрайки лякають хворобою та виманюють гроші (ФОТОРОБОТ)

17
2

Працівники Мукачівського міськвідділу міліції розслідують кримінальну справу, пов’язану з фактом шахрайства.

 

Дві жінки під приводом ворожби, залякуючи хворобою та іншими нещастями, виманюють у своїх жертв, як правило жінок та дівчат, гроші та золоті вироби.

Минулого тижня у р-ні Росвигово  дві циганки-шахрайки обдурили старшокласницю однієї із загальноосвітніх шкіл міста. До неповнолітньої підійшла лиходійка і спиталася як пройти до майсерні взуття,незамовкаючи почала бесіду, розповіла декілька фактів про сім”ю, що трапилося горе, що у її родині останнім часом негаразди і з  тривогою у голосі повідомила їй, що у сім’ї скоро станеться біда – важко захворіє  матір і у муках невдовзі помре. Під час розмови до них приєдналася спільниця шахрайки і підтвердила, що подібне було у її родині. Саме ця жінка, читаючи молитву, допомогла їй уникнути нещастя. Далі школярці повідомили, що всьому винуваті гроші та цінні речі, які має на зберіганні родина. Мовляв, у них закладене зло. Щоб зняти порчу, треба принести як найбільше куп’юр та золотих виробів. Потерпіла пішла додому, шукаючи валюту та золото. Шахрайки, отримавши те, за чим прийшли, відійшли в інший двір, щоб прочитати молитву і, зрозуміло, назад не повернулися. Розгублена дівчина тільки тоді зрозуміла, що накоїла.

Подібні шахрайства трапляються час від часу. Ворожки використовують найрізноманітніші прийоми, щоб переконати потерпілих – спалюють листок і попелом посипають інший папір. Зрозуміло, чому з’являється магічний знак, яким лякають потерпілих. Використовують голки та інші речі, аби обдурені люди несли з дому гроші та золоті вироби, які, так би мовити, мають “врятувати” від нещастя родину.

Працівники міліції звертаються до батьків- неповнолітні та малолітні діти не повинні знати, де вдома знаходяться заощаджені гроші чи цінності, якщо ви не зберігаєте їх у банківських установах. Найкраще не вступати у розмову з будь-ким, хто пропонує допомогу. У шарлатанів, псевдоцілителів, ворожок, як правило, одне на думці – вициганити у потерпілих якомога більше грошей. Слід пам’ятати, що монотонно повторювані фрази, ворожіння, “пророкування” проникає глибоко у свідомість, паралізуючи волю і мислення тих, хто легко піддається психологічному впливу. Оговтавшись, як правило, потерпілі бачать, що пізно хапатись за спорожнілий гаманець чи намагатись повернути втрачені цінні речі. Правоохоронці   застерігають: не будьте надто довірливими. Навряд чи невідома особа, яку ви стрінете на вулиці, впустите у хату, допоможе вам вирішити родинні проблеми чи покращити здоров’я. За словами оперативників Мукачівського міськвідділу, найчастіше на гачок дурисвіток потрапляють жінки та неповнолітні дівчата. Найкраще, не мати справу з пройдисвітками, а коли й потрапите на гачок до шахрайок, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції телефоном 02, намагайтеся запам’ятати їх риси обличчя, одяг та інші прикмети.

 

Наразі правоохоронцями Мукачівського МВ міліції проводиться комплекс заходів щодо встановлення осіб причетних до вчинення цього злочину. Також за словами потерпілої складено фоторобот.

 Хто володіє будь-якою інформацією щодо встановлення шахрайок, просимо звертатись до Мукачівського МВ УМВС за адресою:

 м.Мукачево,  вул.Я.Мудрого,8 тел. (03131) 2-23-32, (095) 38 30 575 або «102».

 

Коментарі

1
111

очі у них видно такі страшні

Е
Елла

капец,старшокласниця на таке повелася

Читайте також