Мукачівські школярі розповіли про своє ставлення до наркотиків

4
1

Як засвідчило опитування школярів міста 7-9 класів психологами, 10 % учнів вважають що наркотики можна спробувати один раз, не розуміючи наслідків такої поведінки.

Ще 10 % опитаних розповідають про те, що мають знайомих, які вживають наркотичні та психотропні речовини.

З питань шкідливості психоактивних речовин 69 % респондентів володіють достатньою інформацією з даного питання. Таку інформацію вони отримують здебільшого на виховних годинах та шкільних заходах (46 %) від своїх батьків (34 %), в інтернеті (30 %).

Основними причинами вживання психоактивних речовин учні назвали:

- 51 % прагнення нових вражень, емоцій;
- 36 % вплив друзів, компаній.

Крім того, як свідчать відповіді респондентів, у 79 % сімей опитаних учнів стосунки дружні і лише в 11 % - стосунки напружені, конфліктні. Батьки мають достатньо добрі стосунки з дітьми - це підтвердили 57 % учнів, діти довіряють своїм батькам (38%). Лише 8 % дітей мають напруженні, конфліктні відносини з батьками. На жаль, батьки не завжди є позитивним прикладом для своїх дітей. Так, у 46 % сімей дорослі палять, у 26 % випадків дорослі дозволяють епізодично вживати алкогольні напої. Варто зазначити, батьки не розуміють які наслідки такої їх необачної поведінки. Це призводить до того, що 13 % учнів 7-9 класів іноді палять цигарки, хоча 73% з них володіють достатньою інформацією про вживання як тютюну, так і алкоголю.

Нагадаємо, нещодавно у Мукачеві поряд із школою сталися розбірки з наркотичним підтекстом.

 

Коментарі

С
Студент

А 11-ий клас, шо каже?

Читайте також