Мукачівські школярі впорядкували шкільні подвір’я

12
0

Учні міста над Латорицею взяли участь у Всеукраїнській акції «Збережи довкілля». Запам’яталася ця акція і шестикласникам міської ЗОШ №11. Під теплим промінням весняного сонця учні залюбки прибрали доріжки парку та прилеглу до них територію від природного матеріалу. Стомлені, але задоволені і горді собою повернулися в рідну школу.

Захоплено розповідали вони не тільки одноліткам, а й батькам про проведену роботу. По завершенні акції, покинутий колись парк, перевтілився в чудову зону відпочинку.  А в школі в цей час  старшокласники теж не байдикували. Вирішили посадити  алею берізок.

Потрапивши на подвір’я ЗОШ №2, хочеться мимоволі вигукнути словами Т. Г. Шевченка, ім’я якого носить школа: « Радуйся, земле, квітчастим злаком… »

Доброю традицією ЗОШ №2 стало щорічно проводити акції, ініційовані вчителями і учнями по збереженню навколишнього середовища. Торік, за кошти Почесного громадянина Мукачева Віктора Балоги, було закуплено 75 ялинок і їх висадили старшокласники. Цього року учні 8-А класу під керівництвом голови ради школи Л.П.Смужаниці оголосили акцію по озелененню шкільного подвір’я, приурочену до Дня довкілля. Ініціаторами було задумано прикрасити подвір’я школи весняними квітами та саджанцями дерев, кущів.

«Ми, діти, - казали вони, - повинні не тільки берегти природу, але й відновлювати її. Адже природа потрібна не лише нам, але й майбутнім поколінням – усім!». На акцію відгукнулись всі школярі, які приносили саджанці квітів, дерев, кущів. Крім того, у рамках акції школою було отримано саджанці беріз та диких яблунь. З метою відновлення та прикрашення шкільного подвір’я, старшокласниками, учнями 9, 11 класів, було посаджено весняні квіти, 25 дерев, 30 кущів, 24 ялинки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також