Мукачівські журналісти та ДАІ спільно виловлюватимуть "оленів"

12
2

Про спільний рейд, журналісти та ДАІ домовились сьогодні, 3 липня на брифінгу присвяченому вирішенню питання порушення парковки у місті.

Брифінг проводився за участі журналістів, старшого інспектора з профілактики порушень відділення ДАІ Миколи Красілова, головного міліціонера Мукачівщини Віталія Шимоняка, мера міста Золтана Ленд'єла, першого заступника міського голови Ернеста Нусера.

За словами старшого інспектора Миколи Красілова у Мукачівському районі зареєстровано приблизно 55 тисяч автівок, але, на цілий район, аби виїхати на ДТП, перевірити вказані дані, проводити рейди є лише 17 працівників. Іноді, з області виділяють декілька працівників, але все одно цього не вистачає аби активно зайнятись порушниками правил паркування.

По законодавству ДАІшник має дочекатися водія, аби зафіксувати порушення, але це забирає багато часу. Так само, тепер не можна використовувати евакуатори та блокіратори. До того ж, виписування штрафу забирає багато "паперового" часу (протоколи, документи, докази, суди  і.д., а порушників просто купа)

Як розказав мер міста Мукачево Золтан Ленд'єл, за кордоном люди оплачують величезні штрафи, навіть за незначні порушення, та і люди там зовсім іншого мислення.

Після довгої дискусії, журналісти та правоохоронці дійшли висновку, що водіїв потрібно виховувати, тому буде організовано спільні рейди, аби відловлювати мукачівських "оленів". Також зауважили, що без змін у законодавстві радикальних дій можна і не чекати. 

Також, нагадаємо, було запропоновано вивішувати порушників на біл-бордах у центрі Мукачева.

Коментарі

В
Володя

А бувший нач. міліції РОВД Визницький приліпив собі на машину знак "інвалід"!!! І стає де хоче.

В
Водій

По пів-дня,годинами можуть стояти на об'їздних дорогах,зупиняти всіх підряд,а в центрі почекати порушника і покарати - у них бракує часу.Бо там не всі дадуть на лапу,а можуть дати і в пику.

Читайте також